Mercedes neemt de boot…

Mercedes-AMG en Cigarette Racing presenteren het nieuwste resultaat van hun samenwerking tijdens de Miami International Boat Show (14-18 februari 2013). Tal van componenten uit de SLS AMG Coupé Electric Drive zijn overgenomen in het ontwerp van de ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ engineeringstudie. De high-performance aandrijflijn uit de elektrische supersportwagen verandert de off-shore powerboat in ’s werelds krachtigste en snelste elektrisch aangedreven motorboot. De ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ heeft een indrukwekkend vermogen van 1.656 kW en een maximumkoppel van 3.000 Nm.

De inspiratie voor de aandrijflijn werd door de Amerikaanse onderneming dichtbij huis in Amerika opgedaan. Naast ‘s werelds krachtigste elektrische auto is de SLS AMG Coupé Electric Drive namelijk ook de snelste elektrisch aangedreven productieauto in de VS. De technologie, prestaties en het design van de Cigarette powerboat zijn grotendeels gebaseerd op de elektrische supersportwagen uit het Duitse Affalterbach.

De 11,6 meter lange ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ is afgewerkt in ‘AMG Electricbeam Magno’, de matchrome lak die exclusief is voorbehouden aan de SLS AMG Coupé Electric Drive. De flanken van de powerboat zijn voorzien van de markante AMG-logo’s en ook op andere vlakken geeft hij duidelijk blijk van de verwantschap tussen de bootfabrikant uit Miami en Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-AMG maakt gebruik van twee aandrijfunits, met elk zes onafhankelijke elektromotoren. Aan de achterkant van de boot hebben beide krachtbronnen hun eigen transmissie. Een blik op de motorgegevens wijst uit dat de boot is uitgerust met de twaalf compacte, watergekoelde permanent-magnetische synchrone elektromotoren die het hart vormen van de SLS AMG Coupé Electric Drive. Elke elektromotor levert 138 kW en 250 Nm. Het maximumvermogen van 1.656 kW en het maximumkoppel van 3.000 Nm zorgen gezamenlijk voor een indrukwekkende topsnelheid van ruim 160 km/u en dat maakt deze lokaal emissievrije ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ tot ’s werelds snelste elektrisch aangedreven powerboat. Net als bij de SLS AMG Coupé Electric Drive zijn de motoren en batterij in de ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ zo ideaal mogelijk geplaatst. Het lage zwaartepunt en de optimale gewichtsverdeling staan garant voor uitstekende handlingeigenschappen tijdens dynamische koerswijzigingen.

Belangrijke feiten & cijfers:
SLS AMG Coupé Electric Drive Cigarette AMG Electric Drive Concept **
Maximumvermogen 552 kW 1.656 kW
Koppel 1.000 Nm 3.000 Nm
Topsnelheid 250 km/u* ruim 160 km/u
Batterijvermogen 60 kWh 240 kWh
Batterijvoltage 400 V 400 V
CO2-emissies 0 g/km 0 g/km
*elektronisch gelimiteerd; **voorlopige gegevens

Lees ook:Mercedes exposeert AMG-technieken…
Lees ook:Mercedes/AMG – met een boot naar Miami…
Lees ook:Mercedes vestigt elektrische records….
Lees ook:Elektrische B…
Lees ook:Twee AMG-krachtpatsers samen op beurs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.