Dacia MCV nu bij de dealers

DACIA LOGAN MCV II (K52) - PHASE 1De nieuwe Dacia Logan MCV staat in de startblokken. De auto staat vanaf 23 november bij de Dacia-dealer. Geïnteresseerden kunnen de nieuweling echter al eerder bekijken en rijden. De tweede generatie Logan MCV, ontworpen door Renault en Dacia designdirecteur Laurens van den Acker, maakte afgelopen weekend zijn opwachting tijdens de Dacia-fandag op voormalig vliegveld Valkenburg bij Katwijk.

De Dacia Logan MCV heeft alles in zich om net als zijn voorganger uit te groeien tot een succesnummer. Het spectaculairst is wellicht zijn vanafprijs van 11.990 euro, en dat voor een ruime stationwagon. De grootste binnenruimte in zijn marktsegment wordt bovendien gecomplementeerd door moderne, zuinige motoren waardoor zakelijke rijders ook in 2014 nog profiteren van een bijtelling van slechts 20% (dit geldt zowel voor de benzine- als de dieselmotor).

Twee motorvarianten
Dacia heeft voor de Logan MCV een benzine- en een dieselmotor beschikbaar, beide met een vermogen van 90 pk (66,1 kW). De TCe 90 (benzinemotor) heeft een CO2-uitstoot van 116 g/km, de dCi 90 (dieselmotor) stoot zelfs maar 99 g/km uit. De verbruikscijfers zijn aardig gunstig. De Logan MCV dCi 90 vraagt gemiddeld per 100 kilometer slechts om 3,8 liter diesel. De TCe 90 is met slechts 5,0 l/100 km voor benzinemotoren eveneens enorm zuinig. Ook particuliere bezitters besparen dus met de Dacia Logan MCV.

DACIA LOGAN MCV II (K52) - PHASE 1De koper van de nieuwe Dacia Logan MCV heeft de keus uit drie uitvoeringen: Ambiance, Lauréate en Prestige. De Ambiance is standaard onder meer voorzien van ABS, ESC met Hill Start Assist (alleen op de TCe), dagrijverlichting en centrale portiervergrendeling. Hieraan voegt de Lauréate een radio met MP3- en Bluetooth-functionaliteit, USB-ingang en bediening op het stuurwiel en een boordcomputer toe. Daarnaast zijn in het interieur van de Lauréate diverse smaakvolle, chroomkleurige accenten aangebracht. De Logan MCV Prestige is het topmodel. Voor een meerprijs van 1.300 euro ten opzichte van de Lauréate is deze uitvoering voorzien van zaken als een MEDIA NAV multimedia- en navigatiesysteem, airconditioning, cruisecontrol en parkeersensoren achter. Optioneel is ook nog zwarte lederen bekleding leverbaar.

De nieuwe Dacia Logan MCV TCe 90 is dus al leverbaar vanaf 11.990 euro, de dCi 90 Lauréate (de Ambiance-uitvoering is er niet voor de dieselversie) kost 15.290 euro. De budget-Roemeen is nu al te bestellen.

Lees ook:Veel auto voor je geld; Dacia Logan MCV!
Lees ook:Nieuwe dieselmotor en prijzen Dacia
Lees ook:Dacia Duster nog steeds scherp van prijs…
Lees ook:Dacia zet de prijs voor de Sandero op scherp…
Lees ook:Dacia aan het gas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.