Dacia aan het gas…

De komende AutoRAI staat voor het Roemeense budgetmerk Dacia voor een belangrijk deel in het teken van lpg. De Dacia Sandero was al af-fabriek leverbaar als lpg-auto, maar tijdens de AutoRai wordt de nieuwe 1.2 16V 75 lpg getoond. Daarnaast zijn nu ook de Sandero Stepway en de Logan MCV af-fabriek met lpg leverbaar. Uiteraard is de rest van het modellengamma niet vergeten. Zo staan er drie Dacia’s Duster, waarvan twee reguliere straatmodellen en één die zich het meest thuis voelt op het ijs: de van o.a. YouTube filmpjes bekende spectaculaire ijsracer, met de toepasselijke toevoeging ‘Ice’.
Dacia ziet, mede door alsmaar stijgende brandstofprijzen, autogas als een goed alternatief voor benzine en verwacht dan ook dat de lpg-modellen een substantieel deel van de Dacia-verkopen voor hun rekening nemen. Met de introductie van af-fabriek lpg voor de Logan MCV en de Sandero (Stepway) heeft de koper straks keuze uit drie modellen die rijden op autogas. De lpg-uitvoeringen van de Sandero Stepway en de Logan MCV worden komende zomermaanden in Nederland verwacht. Deze gasversies zijn slechts 1.000 euro duurder dan de benzinevarianten en daarmee de voordeligste auto’s met een lpg-tank in de kofferbak in ons land. Uiteraard is voor de in ons land om zijn prijs mateloos populaire Duster ook een prominente plek ingeruimd op de Daciastand. Bezoekers krijgen de zeer compleet uitgeruste Ambiance 1.6 16V 105 4×2 te zien en de nog completer uitgevoerde Lauréate 1.6 16V 105 4×2. Zelfs de laatstgenoemde is in combinatie met de dCi 110 dieselmotor al shockingly affordable. Voor de Dacia Duster is er keuze uit een 1,6-liter benzinemotor en een 1,5-liter dieselmotor. Beide versies zijn ook leverbaar in combinatie met vierwielaandrijving.
Als toonbeeld van de sportieve aspiraties van het Roemeense merk maakt de Duster Ice dus ook zijn opwachting tijdens de autoshow in Amsterdam. Met deze spectaculaire ijsracer komt Dacia uit in het Franse ijsracekampioenschap Trophée Andros, met niemand minder dan drievoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost achter het stuur. Kijk op www.media.renault.com voor verdere informatie.

Lees ook:Dacia Duster geintroduceerd…
Lees ook:Dacia’s nieuwe gamma in Parijs..
Lees ook:Automaten en meer luxe bij Dacia
Lees ook:Dacia en de nieuwe modellen
Lees ook:Nieuwe dieselmotor en prijzen Dacia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.