Redelijke cijfers bij Mercedes

Daimler AG (beursafkorting DAI) heeft in de eerste drie maanden van het boekjaar 2013 een resultaat behaald dat onder het niveau van vorig jaar ligt. De EBIT (Earnings Before Interest and Taxes) van het Daimler-concern bedroeg in het eerste kwartaal 2013 € 917 (Q1/2012: 2.098) miljoen. Het concernresultaat kwam uit op € 564 (Q1/2012: 1.425) miljoen. Het resultaat per aandeel bedroeg € 0,50 (Q1/2012: € 1,26).

“In de eerste drie maanden van dit jaar hebben veel markten, vooral West-Europa, zich conjunctureel slechter ontwikkeld dan verwacht. Toch konden wij zowel afzet als omzet in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2012 op een stabiel niveau houden en in veel segmenten aan marktaandeel winnen”, zegt Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en directeur van Mercedes-Benz Cars.

“De respons op onze nieuwe producten zoals de CLA en de E-Klasse is uitstekend en bij Daimler Trucks is ons productoffensief met de nieuwe Arocs en de nieuwe Atego bijna afgesloten. Op basis van de productnoviteiten, de lopende efficiencyprogramma’s en onze verwachtingen voor de verdere marktontwikkeling gaan wij – in het bijzonder door de introductie van de nieuwe S-Klasse – voor het tweede halfjaar uit van een resultaatsverbetering ten opzichte van de eerste zes maanden van dit jaar”, aldus Dr. Zetsche

Lees ook:Mercedes tevreden met resultaten…
Lees ook:Mooie jaarcijfers bij Mercedes
Lees ook:Miljardenwinst bij Ford…
Lees ook:Mercedes start productie nieuwe Actros
Lees ook:Bij Mercedes is men tevreden over 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.