Bij Mercedes is men tevreden over 2014

Mercedes-Benz Cars met het merk Mercedes-Benz, de sub-merken Mercedes-AMG en Mercedes-Maybach en dochter smart heeft in het boekjaar de groeikoers nogmaals versneld voortgezet. De afzet steeg met 10% naar de recordhoogte van 1.722.600 voertuigen, de omzet zelfs nog duidelijker met 14% naar het record van € 73,6 miljard.
De resultaatsontwikkeling was hoofdzakelijk het gevolg van de verdere groei in met name Azië, Europa en de VS. Hieraan hebben vooral de nieuwe S-Klasse met haar eerste volledige jaar, de nieuwe modellen van de C-Klasse en het uitgebreide productaanbod bij de compacte auto’s bijgedragen. Resultaatgroei behaalde Mercedes-Benz Cars ook door een beter prijspeil. Daarnaast profiteerde Mercedes-Benz Cars van het resultaat van efficiëntiemaatregelen uit het programma ‘Fit for Leadership’.
Daimler Trucks kon de afzet in 2014 met 2% naar 495.700 eenheden licht verhogen. Daarmee werd de hoogste stand sinds 2006 bereikt. De omzet steeg naar € 32,4 (2013: 31,5) miljard. De divisie realiseerde een EBIT van € 1.878 (2013: € 1.637) miljoen, een duidelijke verbetering in vergelijking met 2013, en steeg sterker dan de omzet. Het omzetrendement steeg significant naar 5,8 (2013: 5,2)%.

De duidelijk toegenomen verkopen in de NAFTA-regio en in Japan droegen in hoge mate bij aan de verbetering van het resultaat in 2014. Lagere garantiekosten en het succesvolle efficiency- en groeiprogramma ‘Daimler Trucks #1′ hadden een positief effect op het resultaat. Een zwakke conjunctuur in Latijns-Amerika en Europa en de naweeën van de invoering van Euro VI op de verkoopcijfers drukten daarentegen de verkoopaantallen en de EBIT in de rapportageperiode.

Daimler Buses heeft in het boekjaar 2014 wereldwijd 33.200 (2013: 33.700) bussen en chassis verkocht en daarmee weer bijna het niveau van 2013 bereikt. Tegelijkertijd kon de divisie het marktleiderschap in haar kernmarkten in het segment voor bussen met GVW van meer dan 8 ton duidelijk uitbouwen. De omzet lag met € 4,2 miljard licht boven het niveau van 2013 (€ 4,1 miljard). Kortom, men ziet nog wel wat donkere wolken aan de economische of politieke horizon, toch is men bij het merk met de ster aardig tevreden over de bereikte resultaten.

Lees ook:Mooie jaarcijfers bij Mercedes
Lees ook:Mercedes tevreden met resultaten…
Lees ook:Vette winsten bij Daimler-Benz..
Lees ook:Redelijke cijfers bij Mercedes
Lees ook:Mercedes deed goede zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.