Opel promoot biofuel en LPG

Door hoge benzine-/dieselprijzen aan de pomp overweegt volgens fabrikant Opel een kwart van de automobilisten de auto in de toekomst weg te doen. Alternatief zou een auto op autogas (LPG) zijn. Toch zijn veel Nederlanders door onwetendheid of vooroordelen minder enthousiast over het gebruik van LPG. Vooral vrouwen hebben vaak geen idee wat rijden op LPG inhoudt. Opvallend is dat een deel van de ondervraagden denkt dat een LPG-tank alle kofferruimte in beslag neemt (67%) en dat LPG tanken gevaarlijk is (10%). Een aantal (3%) schat in dat je met LPG duurder uit bent. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 1.000 autobezitters (benzine- en dieselrijders) in opdracht van Opel in samenwerking met Stichting Autogas Nederland.

De meeste Nederlandse autobezitters zijn nauwelijks bekend met de grote prijsverschillen tussen LPG en benzine/diesel. Hoewel het prijsverschil tegenwoordig oploopt tot maar liefst 1 euro per liter in het voordeel van LPG, denkt ruim één op de drie Nederlanders dat het verschil tussen benzine/diesel en LPG maar 50 cent of zelfs minder is. Opmerkelijk is de uitspraak van een kleine groep (3%), die denkt dat je met LPG duurder uit bent. Meer dan de helft van de Nederlanders (65%) geeft aan de benzine-/dieselprijzen goed in de gaten te houden. Maar liefs 85% van de ondervraagden vindt dat de overheid de accijns op benzine/diesel moet verlagen. Door de hoge benzine- en dieselprijzen overweegt zelfs een kwart van de ondervraagden (27%) om de auto in de toekomst weg te doen. Een goed en minder drastisch alternatief is de huidige auto te vervangen door een auto op LPG.

Daarom organiseerde Opel onlangs in Nederland verrassingsacties aan de pomp. Via haar Facebook en Twitter-account gaf het merk hints over de exacte locatie. en kreeg de nodige blije gezichten.
Overigens zouden door een combinatie van vooroordelen en onbekendheid, de meeste autobezitters niet snel kiezen voor een auto op LPG. Bijna driekwart van de respondenten denkt dat een LPG auto door de ingebouwde tank weinig kofferbakruimte heeft. Van de ondervraagde vrouwen denkt zelfs 74% dit. Een ander vooroordeel is dat tanken met een LPG auto gevaarlijker zou zijn. Bovendien is er weinig vertrouwen om met een LPG auto op vakantie te gaan. Een kwart van de respondenten weet niet of ze in het buitenland wel LPG kunnen tanken.

Vrouwen weten ten opzichte van mannen al helemaal niets over LPG. Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen geeft aan dat zij niet precies weten wat LPG inhoudt. Desondanks zouden ze wel raad weten met de kostenbesparing. Een kwart van de vrouwen denkt aan een weekendje weg, terwijl mannen het geld liever op de bank zetten.

Eén vijfde van de ondervraagden geeft aan dat de prijzen aan de pomp van invloed zijn op haar of zijn humeur. Vooral vrouwen geven aan chagrijnig te worden van hoge prijzen (24%) en vrolijk van lage prijzen (20%).

Voor meer informatie:

Jeroen Maas, Manager Public Relations Opel
Telefoon: 076-5448125
E-mail: [email protected]

Een samenvatting van het onderzoek is op aanvraag beschikbaar.

Lees ook:Opel levert meer modellen met LPG..
Lees ook:ADV: Stel: we verlagen de benzineprijs tot de prijs van LPG…
Lees ook:Vrouwen blijken autokostenbewuster dan mannen…
Lees ook:Autoverzekering nog steeds stiefkind…
Lees ook:Jongeren gaan eerder carpoolen dan ouderen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.