Jongeren gaan eerder carpoolen dan ouderen..

Jongeren staan positiever tegenover het carpoolen dan ouderen. 41 procent van de jongeren (18-34 jaar) overweegt samen te reizen indien ze worden opgehaald en afgezet, tegenover een kwart van de ouderen (50-65 jaar). Ouderen zijn daarentegen gemakkelijker in het uitlenen van hun auto. Dit blijkt uit onderzoek dat Athlon Car Lease liet uitvoeren onder 1.084 werkende Nederlanders.
Het liefst zit de werkende Nederlander trouwens alleen in de auto. Als er toch samen wordt gereisd, dient er wel aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. Een kwart van de werkenden wil carpoolen als ze worden opgehaald en afgezet. Jongeren (41 procent) en in het bijzonder vrouwen (29 procent) vinden dit bovengemiddeld belangrijk. Jongeren vinden het ook bovengemiddeld belangrijk dat een carpoolplaats in de buurt aanwezig is.

De prijzen aan de pomp bepalen voor een deel het gebruik van de auto. Zo neemt een op drie Nederlanders zich voor minder vaak de auto te pakken als de brandstofprijzen nog verder stijgen. Twaalf procent van de ondervraagden zegt bewuster te gaan tanken, maar het merendeel blijft gewoon doorrijden met de auto. Het openbaar vervoer is voor dertien procent van de vrouwen pas aantrekkelijk als er naast de reiskostenvergoeding ook een bonus wordt gegeven. Mannen zijn minder gevoelig voor een financiƫle incentive (7 procent), maar hechten veel waarde aan de reiskostenvergoeding van hun werkgever. Als die wegvalt, overweegt een op de vijf mannen een andere baan.

Naast het reisgedrag kwamen er een aantal andere leuke wetenswaardigheden uit het onderzoek naar voren. Zo fluit of zingt een kwart van de vrouwen met de muziek mee in de auto. Mannen werken vaker en flirten meer tijdens de autorit. Vijftien procent van de mannen is al bezig met het werk door te mailen, bellen of het lezen van stukken tijdens de reis, tegenover zeven procent van de vrouwen. Zij luisteren vaker naar muziek of onderhouden hun sociale contacten onderweg. In dit onderzoek van Athlon Car Lease zijn in totaal 1.084 werkende Nederlanders ondervraagd rondom het thema mobiliteit. Onderzoeksbureau Multiscope verrichtte het veldwerk.

Lees ook:Mannen meestal naamgever kentekens
Lees ook:Vrouwen blijken autokostenbewuster dan mannen…
Lees ook:Mannen meer spijt van verkoop auto….
Lees ook:Meerderheid automobilisten ziet niets in zelfsturende auto!
Lees ook:Onderzoek: Mannen sturen met een hand, vrouwen met twee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.