ARN-Milieu-certificaat voor BMW-dealer

Onlangs kreeg BMW dealer Hans Severs officieel het ARN-Milieuscan certificaat uitgereikt. Verschillende milieuaspecten van het autobedrijf zijn met de ARN-Milieuscan door de daartoe ingerichte organisatie van ARN Recycling Services onderzocht en goed bevonden. De BMW-dealervereniging heeft voor nagenoeg alle leden in 2010 een ARN-Milieuscan laten uitvoeren door dezelfde organisatie. De vestigingen van Hans Severs in Woerden en F. Breeman in Rotterdam waren daarbij als eersten aan de beurt. Het uitvoeren van die scan past goed in de strategie van het Beierse automerk om aan duurzaamheid veel aandacht te geven. Alle BMW-dealers hebben dit hoog in hun blauwwitte vaandel staan. De ARN-Milieuscan geeft een kwalitatieve beoordeling op vijf punten, te weten: afvalpreventie en –scheiding, afvalopslag, afvoer van afval, energie- en waterverbruik en overige milieuaspecten in de bedrijfsvoering. De scan levert een autobedrijf niet alleen veel inzicht op over hoe slim met afval om te gaan maar ook óf en hoe daarop bespaard kan worden. Ook het energieverbruik wordt secuur bekeken. Vaak blijkt dat er juist daar ook veel besparingen te realiseren zijn.
Een autobedrijf dat op minimaal vier van de vijf onderzochte punten voldoet aan de gestelde criteria, ontvangt het ARN-Milieuscan certificaat.

“Maatregelen die we zelf kunnen nemen om het milieu minder te belasten, die nemen we”, zegt Hans Severs van de gelijknamige BMW dealer. “Dat doen we al 25 jaar, eenvoudig omdat wij dat erg belangrijk vinden. Wij zien het ARN-Milieuscan certificaat als een bewijs dat we op de goede weg zijn.”

Lees ook:Volvodealers duurzaam bezig…
Lees ook:Duurzame Hyundai-dealer
Lees ook:Van Gent beste Toyota dealer…
Lees ook:Apeldoorn heeft weer een Ssangyong-dealer
Lees ook:Erkenning voor Koops Furness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.