Duitsland locomotief Europese autoverkopen

Kangoo be Bop 19937_HD__0C694FE07L4UTBB60L5Ovg_450x300

Nu de cijfers van de Europese organisatie van autoproducten, de ACEA, over de eerste negen maanden van dit jaar bekend zijn gemaakt wordt wel duidelijk dat vooral Duitsland de cijfers aardig positief beinvloedt. Daar zorgde de vrijwel afgelopen sloopregelingen voor een enorme extra vraag naar nieuwe auto’s. Daarbij is Duitsland een zware locomotief voor de trein van in veel Europese landen kwakkelende omzetten.Ook Spanje kende een plus, maar dat land heeft het al een hele tijd heel slecht gedaan. In heel Europa werden 1,4 miljoen auto’s verkocht, wat inhoudt dat vooral in West-Europa in de afgelopen maand september gesproken kan worden over een flinke stijging, waar het midden en oosten van Europa wat slechtere cijfers mocht noteren. Na Duitsland en Spanje scoort ook Oostenrijk flink in de plus (+18%) terwijl Frankrijk (+14%) en Noorwegen (+12,7%) goed volgen. Dat geldt ook voor Engeland (+11,4%). Minder sterk zijn de cijfers voor Italie (+7%) en Zwitserland (+2,4%).

Citroen C1 2009 Image1-20081103093938

Als we de cijfers van wat andere landen bekijken zien we dat o.a,. Belgie een daling van 15% laat zien, Nederland -24%, Denemarken -33% en in Ierland zelfs bijna 63% achterloopt op vorig jaar. De Ijslandse markt zakte met tachtig procent ineen en is een prima afspiegeling van wat de economie op dat eenzame eiland ook meemaakte na de ineenstorting van het bankwezen. In Oost-Europa zijn opmerkelijke verschillen te constateren. In totaal zakte de markt daar ruim 36% terug. Polen haalt nog wel een winst van 8%, terwijl ook in Tsjechie net aan omzetwinst wordt behaald. Maar in landen als Slovenie en Litouwen zakten de verkopen met tientallen procenten in. Kijken we de diverse merken even na zien we dat Volkswagen het op Europees gebied nog steeds goed doet, men plust met bijna 3%.

Fiat groeide met een kleine 2%, net als Lancia. Hyundai verkocht echt flink beter, net als Dacia dat maar liefst 25% meer auto’s wist te vermarkten. Voor andere merken als Opel, General Motors, Saab, BMW, Mercedes en Audi zitten de Europese verkopen zodanig flink in de min dat de verkopers voor die merken flink aan de bak zullen moeten om nog iets te redden van de omzet dit jaar.

Lees ook:Europese verkopen zakken toch terug…
Lees ook:Europese autoverkopen in de plus..
Lees ook:Europese autoverkopen stijgen weer…
Lees ook:Europese autoverkopen stagneren
Lees ook:Europese autoverkopen in de min!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.