Europese autoverkopen stagneren

Een plus van slechts 0,7% t.o.v. september vorig jaar. Als iets aangeeft dat het met het Europese consumentenvertrouwen nog niet echt goed gaat, dan wel de verkoopcijfers van nieuwe perwsonenauto’s in de diverse landen binnen Europa. In de afgelopen negen maanden blijken de markten van Italie, Frankrijk, Spanje en Engeland sterk terug gevallen, slechts Duitsland liet als enige grote land groei zien. De stagnatie in de Europese verkopen loopt min of meer gelijk aan die in ons eigen land. Tot en met augustus nog groei, daarna een sterke terugval in de vraag naar nieuw blik. In diezelfde periode (9 maanden) zakten de verkopen in alle Europese landen nu met 1,1% t.o.v. 2010. Overigens is het voor veel autokopers momenteel in veel landen wel een kortingseldorado, er zijn merken die tussen de tien en twintig procent korting bieden als je een nieuwe auto wilt aanschaffen. Moet je wel even je eigen auto zien te verkopen natuurlijk……

Lees ook:Europese autoverkopen stijgen weer…
Lees ook:VW levert meer auto’s dan ooit…
Lees ook:Wereldwijd 62 miljoen auto’s verkocht
Lees ook:Europese verkopen zakken toch terug…
Lees ook:BMW jubelt over april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.