Europese autoverkopen stijgen weer…

Terwijl de Nederlandse automarkt aardig instortte na de eindsprint van vorig jaar door de veranderde fiscale maatregelen per 1-1-14, krabbelt de Europese markt weer aardig overeind. In de afgelopen maand april steeg de handel met bijna 5% en dat is best een aardige groei. Ondanks dat werden er in de Europese landen waar de ACEA haar statistische gegevens verzamelt, nog nooit zo weinig auto’s verkocht in een periode van vier maanden als je de cijfers vergelijkt met die van afgelopen jaren. Je ziet dat Europa momenteel zit op het verkoopniveau van 2003. Net als de Nederlandse markt is ook de Duitse in mineur. Daar zakten de verkopen in de maand april met bijna 4%. Maar daar staat een stevige groei tegenover in Engeland, Frankrijk en Italie. Zelfs in het de afgelopen jaar compleet ingestorte Spanje stijgen de verkopen weer en niet onaanzienlijk. Dat is goed nieuws voor merken als Seat dat op haar thuismarkt min of meer aan het infuus kwam te liggen door de uitblijvende belangstelling vanuit het koperspubliek. Alles bij elkaar is de Volkswagen-groep meer dan marktleider in Europa. Meer dan een kwart van alle Europese verkopen betreffen merken en modellen uit die familie, waarbij Volkswagen zelf net geen 13% voor haar rekening neemt. Op grote afstand volgt Ford op een tweede plek, op de hielen gezeten door Renault en Opel. Grootste Japanse merk is in Europa nog steeds Toyota, dat een marktaandeel heeft van 3,8% en daarbij de meeste Europese merken voor zich moet dulden. Grootste Koreaan is Hyundai met 3,1%.

Lees ook:BMW jubelt over april
Lees ook:Europese autoverkopen aardig in de winst; Nederland wijkt af!
Lees ook:Europese verkopen stijgen nog steeds…
Lees ook:Audi’s geweldige juli-maand…
Lees ook:Europese verkopen groeien flink door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.