Track Pack voor McLaren 570S

570S Track Pack 1McLaren Automotive heeft de eerste details vrijgegeven van het nieuwe Track Pack, dat exclusief als optie geleverd kan worden op de alom geprezen McLaren 570S. Het Track Pack, dat per direct te bestellen is, bevat een aantal opties die onmisbaar zijn voor wie met zijn McLaren 570S graag een dagje op het circuit rijdt, maar de auto ook dagelijks inzetbaar wil houden op de openbare weg. Meest in het oog springend detail is de subtiel vergrote achterspoiler om extra neerwaartse druk te genereren.
Het Track Pack is ontwikkeld op basis van McLaren jarenlange ervaring in diverse raceklassen, zoals de recente successen in de GT3 en GT4-categoriën. Net zoals de eveneens voor de openbare weg geschikte, maar inmiddels uitverkochte McLaren 675LT, biedt het Track Pack voor de McLaren 570S al de voordelen van een laag gewicht, optimale aerodynamica en meer downforce waarmee het de meest ideale McLaren uit de Sports Series is voor gebruik op het circuit.

570S Track Pack 2Vanbuiten is de McLaren 570S met Track Pack te herkennen aan de 12mm hogere achterspoiler die zorgt voor nog meer downforce in bochten: maar liefst 29 kg extra neerwaartse druk bij 240 km/h betekent meer stabiliteit in de snelste bochten van de baan. Deze optie is op geen enkele andere McLaren uit de Sports Series beschikbaar.
Andere uiterlijke kenmerken van het Track Pack zijn de door McLaren Special Operations ontwikkelde dakkleur Dark Palladium en de sportuitlaat in stealthdesign.
Waar de McLaren 570S al de lichtste en krachtigste sportwagen in zijn klasse is, brengt de 570S met Track Pack nog eens 25 kg minder gewicht op de weegschaal dan de standaard Coupé. De gewichtsreductie komt voor rekening van het lichtgewicht interieurpakket met Alcantara® bekleding van de stoelen, het dashboard en het stuurwiel in plaats van leer plus de koolstofvezel racestoelen met op circuitgebruik gerichte kuipvorm. Het is een echte cockpit voor wie het maximale uit zijn auto wil halen, zoals de acceleratie van 0 tot 200 km/h in 9,4 seconden en de topsnelheid van 328 km/h. Ook de superlichtgewicht wielen in Stealth-design dragen bij aan de gewichtsreductie.

570S Track Pack 3Omdat de McLaren 570S met Track Pack een deel van zijn tijd op het circuit zal doorbrengen, is ook McLaren’s Track Telemetry System onderdeel van het pakket. Dit systeem, dat ook op de McLaren 675LT en McLaren P1TM aanwezig is, biedt de bestuurder realtime informatie zoals rondetijden, intervaltijden van sectoren en vergelijkingen met andere coureurs. Ook is analyse na de rit mogelijk door data-logging met grafische weergave van de snelheid van de auto en de verschillen in rondetijden. Uiteraard behoren ook de koolstof-keramische remmen van de McLaren 570S tot de uitrusting van het Track Pack.
De 570S met Track Pack is per direct te bestellen bij de enige McLaren-dealer en -importeur in Nederland Louwman Exclusive in Utrecht. Het pakket opties kost 21.130 euro, de McLaren 570S Coupé is er vanaf 238.500 euro. Ook de nieuwe McLaren 540C Coupé, de meest recente aanwinst in de Sports Series en de meest bereikbare McLaren ooit, is te bestellen bij Louwman Exclusive, vanaf 215.950 euro. Met het Track Pack en de vorige week aangekondigde Design Editions van de 570S heeft de Sports Series er een aantal aantrekkelijke uitvoeringen bij waarmee het karakter en de uitstraling van de 570S aan de specifieke wensen van de klant kan worden aangepast. En wat die wens ook is, Louwman Exclusive heeft een passende McLaren.

Lees ook:McLaren Sports in serieproductie
Lees ook:McLaren prijst de 570S en 540c
Lees ook:McLaren geeft naam aan nieuw model…
Lees ook:McLaren brengt nieuw Ultimate Series model…
Lees ook:McLaren maakt Pinksteren extra zonnig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.