McLaren Sports in serieproductie

McLaren Automotive startte onlangs met de productie van de Sports Series, een familie van luxueuze en hoog performante sportauto’s in het state-of-the-art McLaren Production Centre (MPC) in Woking, England. De eerste auto die zal worden gelanceerd als onderdeel van de Sport Series is de 570S Coupé. Dit model zal worden gevolgd door de 540C Coupé en een andere carrosserievariant in 2016. De eerste McLaren 570S Coupé die van de productielijn rolt, wordt geleverd aan een McLaren-distributeur in Engeland.
Nog voordat de eerste auto uit de Sports Series aan een klant is overhandigd, heeft het wereldwijde dealernetwerk al meer dan 1.000 orders mogen noteren voor deze prachtige, nieuwe toevoeging aan de McLaren-portfolio.

De start van de productie van de nieuwe Sport Series betekent een nieuw hoofdstuk in de toch relatief korte geschiedenis van McLaren Automotive, net als de voltooiing van de modelstrategie met drie productlijnen bestaande uit de Ultimate Series, Super Series en Sport Series. Zodra de volledige Sport Series is uitgerold in 2018, is het de verwachting dat het jaarvolume van McLaren Automotive zal verdubbelen naar meer dan 4.000 auto’s per jaar. De Nederlandse prijzen van de Sport Series beginnen bij € 200.250,- voor de 540C Coupé en lopen door tot € 227.500 voor de 570S Coupé.

Half december a.s. heeft McLaren-vertegenwoordiger Louwman Exclusive de eerste 570S binnen. De auto zal onder meer te bezichtigen zijn op de Masters of Lxry, gehouden van 10 tot en met 14 december in de Amsterdamse RAI. Kort daarna maakt het model zijn opwachting in de showroom van Louwman Exclusive in Utrecht, waar hij naast de 650S Coupé en 650S Spider, beide modellen uit de Super Series, te zien zal zijn.

De Sports Series gaat het met zijn prijskaartje vanaf 200.250 euro opnemen tegen met name de gevestigde Duitse merken. Vooral zijn onderscheidende karakter, de exclusiviteit van het merk en de bijzondere techniek met onder meer koolstofvezel monocell en geblazen V8-motor zullen kopers trekken.
Om de Sports Series extra toegankelijk te maken, heeft Louwman Exclusive met LEF een nieuw leaselabel gelanceerd dat de 540C Coupé kan aanbieden voor een leasebedrag vanaf € 1.349,-. De 570S Coupé is er al vanaf € 1.481,-. De eerste auto’s uit de Sports Series worden naar verwachting nog dit jaar aan hun Nederlandse eigenaren geleverd.

Lees ook:McLaren geeft naam aan nieuw model…
Lees ook:McLaren prijst de 570S en 540c
Lees ook:McLaren werkt aan nieuwe Super Series…
Lees ook:McLaren verovert Apeldoorn
Lees ook:Track Pack voor McLaren 570S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.