Opel, Feyenoord en Hartstichting zoeken hulpverleners…

Opel BHVTwee jaar geleden sloegen Opel, Feyenoord en de Hartstichting de handen ineen, om gezamenlijk een belangrijke ambitie te realiseren: het werven van 170.000 burgerhulpverleners. Op dit moment staat de teller al op 150.000 en dus zijn er nog 20.000 vrijwilligers nodig om het benodigde aantal te realiseren. Hiertoe zetten de drie partijen een eindsprint in. Op 29 november organiseert de Hartstichting hiertoe als initiator een reanimatiecursus voor 1.000 mensen in De Kuip en ook Feyenoord zal zijn steentje bijdragen. Opel zal in deze periode vooral via de landelijke media oproepen tot aanmelding bij het reanimatieoproepsysteem.

Elke week krijgen zo’n 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie binnen zes minuten en de inzet van een AED kan de overlevingskans verdubbelen. Om in héél Nederland binnen zes minuten tot reanimatie over te kunnen gaan – voordat professionele hulpverleners ter plekke zijn – zijn minimaal 170.000 vrijwilligers nodig die zich als burgerhulpverlener registreren bij het het oproepsysteem. Deze personen kunnen niet alleen reanimeren, ze zijn ook direct oproepbaar in het geval dat een buurtbewoner een hartstilstand krijgt.

Opel steunt met haar mediaoffensief de reanimatiecursus voor 1.000 mensen in de Kuip, georganiseerd door de Hartstichting. Deze actie is bedoeld om extra burgerhulpverleners te werven. Eerder zijn er voor dit doel al reanimatietrainingen met de Feyenoord-selectie (2014) en bekende Nederlanders (2015) georganiseerd.

Op 17 december a.s. zijn er tijdens de competitiewedstrijd Feyenoord – Vitesse tal van activiteiten om de noodzaak van werving van burgerhulpverleners onder de aandacht te brengen. De Kuip zal letterlijk en figuurlijk in het licht van deze actie komen te staan.

Lees ook:Opel en Feyenoord meten je hartslag!
Lees ook:Opel weer sponsor Feyenoord
Lees ook:Geen woorden maar….Opel!
Lees ook:Opel en Feyenoord – nog drie jaar samen…
Lees ook:Opel en haar voetbalvrienden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.