Opel en haar voetbalvrienden…

Het wachten is eindelijk voorbij: de Eredivisie is weer van start gegaan. Landskampioen Feyenoord – waarvan Opel na vier jaar hoofdsponsor nu de komende vijf jaar (3 jaar plus optie voor 2 jaar verlenging) exclusief mobiliteitspartner is – won de eerste competitiewedstrijd in een uitverkochte Kuip. In de Duitse competitie komen Opel-partners Borussia Dortmund en 1. FSV Mainz 05 vrijdag 18 augustus voor het eerst in actie tegen respectievelijk VfL Wolfsburg en Hannover 96. Ook het team van Jürgen Klopp, Opel-ambassadeur en hoofdtrainer van de Engelse club Liverpool FC, speelde afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd.

Feyenoord – de Nederlandse voetbalpartner van Opel – is het seizoen 2017/2018 goed begonnen met een 2 1 thuisoverwinning op FC Twente. En er staat een spannende periode te wachten. Met het binnenhalen van de 15e landstitel afgelopen mei komt de mobiliteitspartner van Opel dit seizoen in actie in de UEFA Champions League: het belangrijkste internationale toernooi voor Europese clubs waar Feyenoord mogelijk de andere Opel-partners Borussia Dortmund en Jürgen Klopp (Liverpool FC) treft.

De Duitse club Borussia Dortmund behoort de laatste jaren structureel tot de titelkandidaten. Komend seizoen zijn de verwachtingen opnieuw hooggespannen, mede door het aanblijven van een aantal drijvende krachten, waaronder Christian Pulisic en topspits Pierre-Emerick Aubameyang, maar ook door het aantrekken van nieuwe spelers zoals Mahmoud Dahoud, Ömer Toprak, Maximilian Philipp en Dan-Axel Zagadou. Tevens is de Nederlander Peter Bosz afgelopen zomer aangesteld als hoofdtrainer.

Begin augustus verlengde Opel het sponsorschap van Borussia Dortmund met nog eens vijf jaar. Met ingang van dit seizoen prijkt het Opel-logo op de mouw van het shirt en behoort Opel nu ook tot de strategische partners van de Bundesliga-club.

Opel-ambassadeur Jürgen Klopp begon afgelopen weekend aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Liverpool FC. Na een enerverende Premier League-wedstrijd uit bij Watford FC werd met 3-3 gelijk gespeeld. De Duitse toptrainer – die tussen 2001 en 2008 hoofdtrainer was bij 1. FSV Mainz 05 en daarna tot de zomer van 2015 bij Borussia Dortmund – tekende onlangs een nieuwe langetermijnovereenkomst met Opel.

Als Klopp met Liverpool FC de Duitse club Hoffenheim weet te verslaan in de voorronde van de UEFA Champions League, kan hij mogelijk Feyenoord en/of zijn oude liefde Borussia Dortmund treffen in de lucratieve internationale voetbalcompetitie.

Opels zustermerk Vauxhall is hoofdsponsor van de nationale voetbalteams van Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Ook op het gebied van interlandvoetbal staat een spannende periode te wachten, omdat gestreden wordt om deelname aan het WK 2018 in Rusland. Voor Engeland, momenteel koploper in de kwalificatiepoule, staat op 1 september aanstaande een uitwedstrijd tegen Malta te wachten. Schotland en Noord-Ierland spelen op 2 september uit tegen Litouwen en San Marino. Wales, een van de grote verrassingen tijdens het EK in 2016, neemt het dan thuis op tegen Oostenrijk.

Lees ook:Opel blijft sponsor Borussia Dortmund…
Lees ook:Opel weer sponsor Feyenoord
Lees ook:Opel en Feyenoord – nog drie jaar samen…
Lees ook:Geen woorden maar….Opel!
Lees ook:Eef en Huub vormt team met Feyenoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.