Opel en Feyenoord meten je hartslag!

Opel-Hartslag-van-het-legioen-VisualHoe hoog loopt de spanning op bij het Legioen van Feyenoord tijdens de wedstrijd tegen Ajax op zondag 8 november? Opel en Feyenoord gaan het uitzoeken door de spanning letterlijk te meten. Honderd supporters van Feyenoord krijgen een hartslagmeter omgesnoerd om hun hartslag te monitoren tijdens De Klassieker. Op deze manier wordt de spanning zichtbaar gemaakt tijdens deze altijd beladen wedstrijd. Met dit initiatief willen Opel en Feyenoord aandacht vragen voor het doel van de Hartstichting om uiteindelijk iedereen in Nederland binnen zes minuten te kunnen reanimeren bij een hartstilstand, zodat er meer levens kunnen worden gered.

FOX Sports zal op zondag 8 november a.s. tijdens het liveverslag van de wedstrijd ruimschoots aandacht besteden aan de hartslag van het legioen. Tijdens de wedstrijd zal op verschillende momenten de hartslag in de vorm van een infographic in beeld verschijnen. Hiermee kunnen de piekmomenten qua spanning bij het Legioen ook live meegemaakt worden. De honderd supporters die een hartslagmeter zullen dragen – beschikbaar gesteld door kledingsponsor Adidas – vormen een representatieve afvaardiging van het Legioen.

01-Opel-Astra-TCR-296752Opwinding en spannende momenten doen een hart sneller kloppen. ‘M’n hart stond even stil’, zeggen velen bij een spannend moment. Maar wat als je hart er plotseling écht mee ophoudt? Dan is het van levensbelang dat je snel wordt geholpen. En dat willen Opel en Feyenoord samen bewerkstelligen, voor en met de Hartstichting. Het werven van in totaal 200.000 mensen die kunnen reanimeren om zich aan te melden bij het oproepsysteem is daarbij het centrale doel.

Onder de noemer ‘Hand in hand voor het leven’ werd de samenwerking vorig jaar aangekondigd, ter gelegenheid waarvan de Feyenoord-selectie al een reanimatiecursus volgde in De Kuip.

Elke week krijgen zo’n 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie binnen zes minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Om in héél Nederland binnen zes minuten tot reanimatie over te kunnen gaan – voordat professionele hulpverleners ter plekke zijn – zijn in totaal 200.000 mensen die kunnen reanimeren nodig. Op dit moment telt Nederland ruim 90.000 vrijwillige hulpverleners. Sinds de lancering zijn er meer dan 15.000 burgerhulpverleners bijgekomen.

Lees ook:Opel, Feyenoord en Hartstichting zoeken hulpverleners…
Lees ook:Opel en Feyenoord – nog drie jaar samen…
Lees ook:Opel weer sponsor Feyenoord
Lees ook:Geen woorden maar….Opel!
Lees ook:Eef en Huub vormt team met Feyenoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.