Erg vlotte M4 DTM bij BMW

BMW M4 DTM 1Twee jaar na het winnen van zijn eerste kampioenstitel, pakte de Duitse BMW M4-coureur Marco Wittmann op 16 oktober opnieuw de DTM-rijderstitel tijdens de 2016-seizoensfinale op de Hockenheimring. Om dit succes te vieren, lanceert BMW M de BMW M4 DTM Champion Edition (gecombineerd brandstofverbruik: 8,5 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 199 g/km – NEDC). De op 200 stuks gelimiteerde Champion Edition-uitvoering heeft een motorvermogen van 368 kW/500 pk. Dat is 51 kW/69 pk meer dan de reguliere BMW M4. Het motorkoppel neemt toe met 50 Nm naar in totaal 600 Nm. Hoogstaande motorsporttechnologie, voor zowel de aandrijflijn als de wielophanging, en specifieke designkenmerken geïnspireerd op DTM-raceauto’s van BMW Motorsport, maken van de BMW M4 DTM Champion Edition een ideale high-performance coupé voor op het circuit en een exceptioneel collectors item.

De BMW M4 DTM Champion Edition 2016 is wereldwijd gelimiteerd op 200 exemplaren. Een zeer beperkt aantal komt begin 2017 naar Nederland. De richtprijs is circa € 188.000.

BMW M4 DTM - 2De sportcoupé sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden en de topsnelheid is gelimiteerd op 305 km/u. Deze opzienbarende prestaties zijn mogelijk dankzij toepassing van innovatieve waterinjectietechnologie, die BMW M ook toepaste in de hoogtoerige zescilinder-in-lijn benzinemotor met M TwinPower Turbo techniek van de BMW M4 GTS. De technologie zorgt voor extra koeling van de verbrandingskamer, waardoor de thermische efficiëntie toeneemt en er meer vermogen vrijkomt: 16 procent meer ten opzichte van de reguliere BMW M4.

BMW M4 DTM - 3De BMW M4 DTM Champion Edition 2016 is exclusief leverbaar in de kleur Alpine White. Het design en de vormen van de extra toevoegingen laat de uitvoering sterk lijken op het uiterlijk van de DTM-raceauto’s van BMW Motorsport. Op deze manier maakt het merk de nauwe banden met de successen van BMW Motorsport in misschien wel de populairste internationale touringcarklasse ter wereld direct zichtbaar. De verschillende aerodynamische componenten afgewerkt in zichtbaar carbon geven de auto een onmiskenbare racy uitstraling. De BMW M4 DTM Champion Edition heeft onder meer een front splitter, spiegelkappen, zijskirts, diffuser, aero flicks gepositioneerd net voor de voorste wielkasten en een achtervleugel. Wie zo’n vlotte BMW naar zich toe wil halen moet wel opschieten. Vooral in Duitsland en Engeland is de auto nu al begeerd en zijn de eerste orders ‘in the pocket’. Hoeveel Nederland er krijgt is afhankelijk van de vraag. En de prijs natuurlijk. Al is dat in dit geval voor een liefhebber relatief onbelangrijk. Leuke actie van de Beierse fabrikant.

Lees ook:BMW introduceert M4 DTM
Lees ook:Speciale Mercedes AMG PETRONAS
Lees ook:Porsche brengt speciale Le Mans Martini editie
Lees ook:Subaru geeft XV extra Outdoor-uitmonstering…
Lees ook:Hyundai laat Belg WRC-auto besturen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.