Speciale Mercedes AMG PETRONAS

Beter kan het niet: met het winnen van de constructeurstitel en de eerste twee plaatsen van het rijdersklassement van het wereldkampioenschap door Lewis Hamilton en Nico Rosberg heeft het MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team in 2015 het ultieme resultaat in de koningsklasse van de autosport bereikt. Bij de seizoensafsluiting viert Mercedes-AMG deze fantastische teamprestatie met een exclusieve special edition: de MERCEDES AMG PETRONAS 2015 World Champion Edition.

Een Silberpfeil voor iedere dag: met een volgens Mercedes uitgekiend aerodynamicapakket, grote 19 inch velgen en karakteristieke striping brengt de MERCEDES AMG PETRONAS 2015 World Champion Edition het Formule 1-succes van het circuit op de weg. Op basis van de Mercedes-AMG A 45 4MATIC combineert hij de karakteristieke Formule 1-look van de succesvolle Silberpfeilen met een uitgebreide en unieke uitrusting.

Een markant uiterlijk kenmerk van de A 45 is de striping met petrolgroene en zwarte accenten in het design van de winnende F1 W06 HYBRID-bolides. Daarbij komt een geavanceerd aerodynamicapakket met een grotere splitter en speciale flics aan de voorzijde alsmede een dakspoiler aan de achterzijde die eveneens is geïnspireerd op de koningsklasse van de autosport. Als lakkleur kan voor de Edition worden gekozen uit mountaingrijs metallic, designo mountaingrijs magno en poolzilver metallic. De 19 inch kruisspaaks velgen zijn uitgevoerd in bijpassend titaangrijs met petrolgroene velgrand. Tot de uitrusting behoren verder het nightpakket, de AMG Performance-stoelen, het AMG-exclusiefpakket en het AMG DYNAMIC PLUS-pakket.

Ook het interieur ademt pure autosport uit. Exclusief is het plaatje op het deksel van het opbergvak met het originele logo van het MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team. De elektrisch verstelbare Performance-sportstoelen in leder/microvezel DINAMICA bieden ook op bochtige wegen extra zijdelingse ondersteuning en springen in het oog door hun exclusieve streepdesign. De petrolgroene siernaden op de armsteunen en het dashboard, de petrolgroene ringen om de luchtuitstroomopeningen, alsmede de veiligheidsgordels – ook voorzien van petrolgroene accentstrepen – ronden de hoogwaardige uitstraling af. Het Performance-stuurwiel in microvezel DINAMICA heeft petrolgroene siernaden en een 12-uur-markering in dezelfde kleur.

De MERCEDES AMG PETRONAS 2015 World Champion Edition debuteert tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi in Yas Marina op 26 november 2015 en is vanaf januari 2016 tot mei 2016 tijdelijk gelimiteerd leverbaar.

De Mercedes-AMG A 45 4MATIC is met 280 kW (381 pk) de krachtigste compacte sportwagen ter wereld. Dankzij de standaard AMG Performance 4MATIC vierwielaandrijving en het sperdifferentieel aan de vooras rijdt de Edition weg zonder te slippen

Lees ook:Mercedes start verkoop AMG GLC63
Lees ook:Mercedes start met actie-CLA
Lees ook:Compacte sterren SUV; Mercedes GLA Edition 1
Lees ook:Mercedes maakt de C-klasse nog wat exclusiever…
Lees ook:Mercedes prijst de GLC Coupé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.