Compacte sterren SUV; Mercedes GLA Edition 1

Na de succesvolle wereldpremière van de Mercedes-Benz GLA op de IAA in Frankfurt komt de marktlancering van de nieuwe, compacte SUV in maart volgens jaar snel naderbij. Tegelijk met de verkoopstart van de GLA zal Mercedes-Benz ook een exclusieve Edition 1-versie uitbrengen. Deze speciale uitvoering, die tot ongeveer een jaar na de introductie leverbaar zal zijn, is reeds vanaf eind november te bestellen.

De GLA Edition 1 maakt indruk dankzij exclusieve uiterlijke en interieurdetails. Het exterieur is gebaseerd op het uitrustingsniveau Urban met optische bodembescherming en verchroomde dakrails. Andere opvallende kenmerken zijn bi-xenon koplampen, 19 inch lichtmetalen AMG-velgen in hoogglans zwart, een zwarte lamel in de radiatorgrille met chroomaccenten, zwarte buitenspiegels, zwarte sierlijsten opzij en donker getinte ramen vanaf de B-stijl. De Edition 1 wordt exclusief leverbaar in de kleuren cirruswit, orientbruin metallic, mountaingrijs metallic en designo magno mountaingrijs (vanaf de herfst van 2014). De speciale uitvoering is verder herkenbaar aan het ‘Edition 1’ embleem op de voorste flanken.

Binnenin krijgt de GLA Edition 1 een DESERT DUST interieur met:

• exclusieve Edition 1-stoelen, afgewerkt in nootbruin leer en Alvorada-stof met mocassin stiksels
• een 3-spaaks multifunctioneel sportstuur in leer met geperforeerde gripdelen en een afgeplatte onderkant
• pedalen in geborsteld RVS met rubberen noppen
• aluminiumaccenten
• ventilatieopeningen met zilver-chromen omlijsting en accenten
• cover over de opbergruimte in de middenconsole
• speciale vloermatten in bijpassende kleur
• zwarte hemelbekleding
• Licht- en zichtpakket: eenkleurige sfeerverlichting; verlicht opbergvak in de middenconsole; verlichte instaplijsten in de voorportieren met Mercedes-signatuur; verlichte make-upspiegels voor de bestuurder
en voorpassagier, beenruimteverlichting voor en achter; binnenspiegel met extra verlichting; leeslampjes en consoleverlichting achter; ruitenwissers met regensensor, uitstap- en waarschuwingsverlichting in de voorportieren

Voorzien van deze exclusieve features onderstreept de GLA Edition 1 de sterke punten van de eerste compacte SUV van Mercedes-Benz: een progressief design, lichtvoetige rijeigenschappen voor dagelijks gebruik en een robuustheid die bij uitstek geschikt is voor ruw terrein.

De eerste Mercedes-Benz in het snelgroeiende segment van de compacte SUV’s is bijzonder wendbaar in de stad (lxbxh: 4.417 x 1.804 x 1.494 mm), dynamisch op buitenwegen en bergpassen en zuinig op de snelweg (Cw-waarde 0,29).

De GLA wordt optioneel leverbaar met de nieuwste generatie van het 4MATIC permanente vierwielaandrijvingsysteem met volledig variabele koppelverdeling.

De GLA onderstreept zijn praktische kwaliteiten met een flexibel en variabel in te delen interieur. De rugleuning van de achterbank is niet alleen volledig

Lees ook:Mercedes start met actie-CLA
Lees ook:Speciale Mercedes AMG PETRONAS
Lees ook:Toyota Auris met extra’s – The Black Edition…
Lees ook:Mercedes maakt de C-klasse nog wat exclusiever…
Lees ook:Autoliefhebbers stemmen voor Mercedes GLA

Eén reactie op “Compacte sterren SUV; Mercedes GLA Edition 1

  1. Emma

    Kan niet wachten tot deze op de markt komt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.