Peugeot’s compacte SUV heet 2008 en is helemaal nieuw…

Peugeot 2008 SUV 2016 - front redIn 2013 kwam PEUGEOT met de 2008 overtuigend in de verkooparena. Kopers en gebruikers staken volgens het Franse merk massaal de loftrompet over de elegantie en de rijprestaties van deze auto. De verkoop verliep gestaag en leidde tot een wereldwijde productie van 515.000 auto’s. In Europa zien we dit succes terug in de solide podiumplaats die deze auto sinds de lancering inneemt in dit segment.
Met een duidelijk, sterk en verleidelijk SUV ontwerp wil PEUGEOT deze positie gaan versterken. Kenmerkend zijn de vlakke motorkap en de zwarte wielkast- en dorpelranden op de hogere uitrustingsniveaus. Ze vormen een eenheid met de voor- en achterbumper die voorzien zijn van robuuste beschermplaten. De carrosseriekleur Rouge Ultimate benadrukt het krachtige karakter van de 2008.

De uitrustingsniveau’s Access, Active en Allure worden aangevuld met een GT Line versie. Deze voor het hele gamma van PEUGEOT nieuw geïntroduceerde versie biedt een chique en sportieve ambiance waar de kleuren rood/zwart een grote rol spelen. De bestuurder voelt zich volgens PEUGEOT heer en meester in de 2008. De PEUGEOT i-Cockpit® geeft gestalte aan de rijkarakteristieken van de PEUGEOT 2008: intuïtief, wendbaar en veilig.
Grip Control, een adaptief aandrijfsysteem, zorgt bij de 2008 voor verregaande functionaliteit op alle soorten wegdek. Het wordt gecombineerd met Mud & Snow banden.
Mirror Screen, voorzien van Apple Carplay® en MirrorLinkTM, is één van de vele uitrustingen in de PEUGEOT 2008 naast de Achteruitrijcamera, de Active City Brake en Actieve Parkeerhulp, die allemaal zeldzaam zijn binnen dit segment. Het uitstekende rijgedrag geldt voor alle versies. De Euro6 motoren zorgen voor veel rijplezier terwijl het verbruik beperkt blijft. Vier versies zijn Best in Class in hun segment, waaronder de 1.2 l PureTech 130 met handgeschakelde 6-versnellingsbak. De nieuwe 2008 zal ook te zien zijn tijdens de AutoSalon van Geneve. Kort daarna staat deze nieuwe Fransoos ook in de showrooms van de dealers.

Lees ook:Peugeot brengt tweede 208 met 14% bijtelling
Lees ook:Prijzen en uitvoeringen Peugeot 107 bekend
Lees ook:Contiband scoort in diverse tests…
Lees ook:Peugeot geeft details voor haar nieuwe Traveller
Lees ook:Peugeot prijst de 308GTi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.