Peugeot geeft details voor haar nieuwe Traveller

Peugeot Traveller - 2016 - 1De PEUGEOT Traveller wordt op de Geneva Motorshow van dit jaar gepresenteerd en is een bijzondere verschijning in de wereld van de Combispace en VIP-shuttles.
PEUGEOT Design introduceert in dit segment nieuwe stijlcodes gelijkend op die van de hatchbacks en de SUV’s van het merk. De uitgesproken vormgeving van de PEUGEOT Traveller oogt dan ook krachtig en elegant. En dat is knap want de auto is in feite een van de drie auto’s in dit segment die voort zijn gekomen uit de samenwerking tussen PSA en Toyota. Ook Citroen en Toyota brengen eigen varianten op hetzelfde thema. Zoals we dit al kennen van die kleine 108/C1 en Aygo klasse.

PEUGEOT heeft de Traveller nog wat meer troeven meegegeven om een referentie in het segment te kunnen worden. De Traveller is gebouwd op een afgeleide van het modulaire EMP2 platform en dat staat garant voor een hoog kwaliteits- en efficiëncyniveau en voor het voordeligste brandstofverbruik in zijn segment.
De BlueHDi Euro6 motoren werken met de meest efficiënte emissiecontrole op de markt: een SCR katalysator voor het roetfilter. Deze motoren zijn sinds eind 2013 op de markt en hebben zich laten zien als een uitstekende combinatie van rijplezier en prestaties met tot 180 pk en 400 NM en een voor dit segment best in class verbruik en CO2-uitstoot. Dit gamma motoren heeft een gemiddeld verbruik van slechts 5,4 l/100 km, wat overeenkomt met 140 g CO2/km.

De PEUGEOT Traveller verwent zijn passagiers met rust en vertrouwen dankzij de PEUGEOT waardige rijkwaliteiten en een topklasse ambiance en comfort. Het is een gebruiksvriendelijke auto die aan de dagelijkse behoefte kan worden aangepast met de vele indeelmogelijkheden tot 9 zitplaatsen en talrijke uitrustingen en functies, waarvan sommige uniek zijn voor zijn segment. Met de PEUGEOT Traveller breidt de familie van de grote personenauto’s van PEUGEOT zich uit met een 9-zits combispace die topcomfort biedt en veel ruimte op alle zitplaatsen.

De Traveller is er in 3 lengtes van 4,60 m tot 5,30 m, en past met slechts 1,90 m hoogte, zeldzaam in dit segment, ook in overdekte parkeergarages. De versies Standard en Long van 4,95 m en 5,30 m positioneren zich in de kern van de markt. De versie Compact van 4,60 m is uniek voor dit segment en kan ook tot 9 personen comfortabel vervoeren. Met zijn beperkte afmetingen en overhang is de PEUGEOT Traveller bijzonder wendbaar in het dagelijkse verkeer, ook in de stad.

Tijdens en na de Geneefse autoshow komen er nog wat meer praktische zaken op ons af. Zoals levering en prijzen. Duidelijk is wel dat Peugeot weer een erg aardig nieuw model toevoegde aan haar toch al aantrekkelijke gamma.

Lees ook:Peugeot met drie wereldprimeurs in Parijs
Lees ook:EXPERTise upgrade bij Peugeot
Lees ook:Nieuwe drieling van PSA/Toyota
Lees ook:Nieuwe crossover bij Peugeot; de 2008!
Lees ook:Peugeot 5008 werd Beste Nieuwkomer van het jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.