Prijzen en uitvoeringen Peugeot 107 bekend

Onlangs liet ik al wat zien van de nieuwe (vernieuwde) Peugeot 107, het Franse zusje van o.a. de Toyota Aygo. De zeer succesvolle kleine Peug stond al op de Brusselse autosalon en komt over een week of wat naar de showrooms van de dealers in ons land. In een paar nieuwe uitvoeringen. Het 107 leveringsprogramma kent in basis net als voorheen twee modellen, de 3-deurs en de 5-deurs, twee uitrustingsniveaus, Access en Active, en twee aandrijfunits: een 1.0 met een hand-geschakelde 5-bak en een 1.0 met een elektronisch bediende 5-bak (2Tronic).

107 Access
Het leveringsgamma begint bij de Access met standaard onder andere twee airbags, in hoogte verstelbaar stuur, van binnenuit verstelbare buitenspiegels, uitklapbare ruitjes op de achterportieren op de 5deurs versie. De driedeurs 107 Access 1.0 kost € 8.390. Met een CO2-uitstoot van slechts 99 gram is deze versie in heel 2012 BPM- en MRB vrij. De Access is tevens leverbaar met een Accentpakket met standaard airco en kost dan € 8.589: een voordeel van bijna € 500 op de airco! De meerprijs van de vijfdeurs is slechts € 300.

107 Active
Het tweede niveau, Active, voegt daar aan toe: centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór, zij-airbags vóór, radioCDspeler met vier speakers, toerenteller en twee hoofdsteunen achter op de in delen neerklapbare achterbankleuning. Uiterlijk is de Active te herkennen aan de buitenspiegels en deurgrepen in carrosseriekleur, zwarte stootstrips op de portieren, geïntegreerde mistlampen vóór en de met een chroomstrip afgewerkte voorbumper. De meerprijs van de Active-uitrusting is € 1200. De 107 Active is leverbaar met een handgeschakelde 5-bak en met een elektronisch bediende 5-bak (2Tronic). Deze laatste heeft een CO2-uitstoot van 104 gram, en komt daarmee op € 10.090. De 2Tronic versies zijn dus ná 1 juli BPM-plichtig.
Bij de introductie van de nieuwe kleine 107 komen er ook nog wat leuke actiemodellen uit, de Premiere en Blue Lease. Voor de uitmonstering van die beperkt leverbare versies moet u in maart maar even naar de dealers afreizen.

Lees ook:Peugeot brengt tweede 208 met 14% bijtelling
Lees ook:Peugeot prijst nieuwe 208
Lees ook:Seat Leon nu met cilinderuitschakeling
Lees ook:Fiscaal voordeel bij Peugeot…
Lees ook:Volvo maakt werk van de V40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.