Weer meer licht in de duisternis

Xenon, infrarood en nu weer NightGuide. De autolampenindustrie is de laatste tijd druk in de weer. Philips meldt dat een groep van 150 Nederlandse automobilisten twee maanden lang hun zogenaamde NightGuide-autolampen heeft getest. En ze waren positief, dat mag niet verbazen. Wat is NightGuide?

Philips noemt het een ’3 in 1 veiligheidstechnologie’. De techniek verdeelt het licht namelijk in drie verschillende zones met elk hun specifieke karakteristieken: de veiligheidszone, de comfortzone en de informatiezone. De veiligheidszone geeft 75 meter midden voor de auto tot 50 procent meer licht dan een standaard autolamp. In het heldere ‘witte’ licht worden details en contrasten beter gezien en kunnen afstanden beter worden ingeschat. Links voor de auto levert de lamp warm, getemperd licht, dat voor tegenliggers minder verblindend is en de bestuurder haast automatisch zijn blik laat focussen op de veiligheidszone. Tenslotte levert de NightGuide autolamp rechts voor de auto ‘koel wit’ licht. Daardoor reflecteren objecten langs de kant van de weg beter en worden borden en markeringen beter leesbaar.

Lees ook:Philips ColorVisionlicht in het donker….
Lees ook:Philips houdt xenonlampen origineel
Lees ook:Handig licht voor onderweg en buiten…
Lees ook:Renault en Philips steken samen lampjes aan…
Lees ook:Mercedes brengt automatisch licht in het donker

Eén reactie op “Weer meer licht in de duisternis

  1. jurriaan

    Heb in duitsland een setje Osram Nightbreaker autolampen besteld.Dit zijn lampen in de catogerie van de Philips Nightguide.Ik rijd een Mitsubsie space star en was altijd al ontvreden over de verlichting.Maar deze lampen maken echt een wereld van verschil.De licht bundel reikt volgens mij verder en door dat het licht witter is refelecteert het beter.Osram geeft al wel toe dat de lampen een kortere levensduur hebben als standaard H4 lampen.Maar dat weegt voor mij niet op tegen het betere zicht wat ik nu heb .Een aanrader dus setje kost rond 20 euro.mvg Jurriaan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.