Veel dealers leggen het loodje

Het faillissementsspook raast door Nederland en raakt ale dealers en merken...

Het faillissementsspook raast door Nederland en raakt ale dealers en merken...

Het gaat niet echt goed in dealerland. Het ene faillissement volgt momenteel het andere op. Recent ging de bekende Limburgse Opeldealer Auto Frank onderuit. Vooral het laatste kwartaal van vorig jaar waren de verkopen zo drastisch ingezakt dat de Brunssumse dealer niet veel anders overbleef dan faillissement aan te vragen en ontslag voor de tien medewerkers van het bedrijf. Opel Nederland haalde de voorraadauto’s weg en wat restte was een lege bedrijfshal. Auto Frank verkocht jaarlijks om en nabij de 140 nieuwe en een zelfde aantal gebruikte auto’s.

 

Maar ook bij het Brabantse dealerbedrijf van Broermann gaat het niet goed en werd surseance van betaling aangevraagd. Broermann deed in Peugeot en had vestigingen in Oosterhout, Zevenbergen en Roosendaal. In totaal werken bij Broermann vijftig medewerkers voor wie de toekomst nu toch wel een stukje onzekerder is geworden.

In Noord-Nederland ging Toyotadealer Royal failliet. Ook daar werd gewezen op de sterk terugvallende verkopen in het laatste kwartaal van 2008. In dealerland komen de effecten van de economische crisis hard aan. Omdat veel bedrijven in de goede jaren voorafgaand aan de huidige crisisperiode weinig kans hadden om ‘vlees op het lijf’ te verkrijgen. De BOVAG waarschuwde al een paar jaar dat veel dealerbedrijven een uiterst laag rendement kenden en ook nog eens werden gedwongen groots te investeren in fraaie panden en flinke voorraden nieuwe wagens. Tel daarbij op dat men vaak te hoge inruilprijzen betaalde voor gebruikte auto’s die dat niet waard waren en je ziet waar het fout gaat. Het zal duidelijk zijn dat we vermoedelijk nog wel meer van dit soort ‘vervelende’ nieuwtjes zullen horen.        

Lees ook:Volkswagendealer Goes legt het loodje..
Lees ook:Tegenwind in dealerland steeds krachtiger!
Lees ook:Sam van Lingen grotendeels failliet
Lees ook:Zegwaard failliet
Lees ook:Twee keer zoveel faillissementen in autoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.