Zegwaard failliet

Zegwaard vervoert nog meer dan auto's.....

Zegwaard vervoert nog meer dan auto

Een van de grote en bekende autotransporteurs van dit land is failliet verklaard.

 

Zegwaard Autotransport ging ten onder in de strijd om de overgebleven transporten van nieuwe en gebruikte wagens. Zegwaard was een van de bedrijven die ook deden aan innovatie. Zo had men enkele jaren geleden een elektronisch apparaatje laten monteren op het motormanagement-systeem van de gebruikte trucks, waarmee het brandstofverbruik moest zijn terug te brengen met 1,5 -5%. Zegwaard trachtte dit apparaat ook elders te verkopen, maar gebruikte daar heel wonderlijke marketingmethoden voor. Het bedrijf stond in 2007 nog op de autoRai. Maar nu is het over en uit. In hoeverre de Zegwaard-Holding last heeft van het faillissement is op het moment van schrijven van dit logje niet bekend.

Lees ook:Op weg naar een op honderd?
Lees ook:Carver failliet?
Lees ook:Volkswagendealer Goes legt het loodje..
Lees ook:Weer Citroendealer failliet
Lees ook:Terugroepactie 166.000 Vectra’s en Signums

3 reacties op “Zegwaard failliet

  1. Kan iedereen van zegwaard zijn

    Zie dit bericht voor u verder gaat! http://www.quotenet.nl/biz/wim_zegwaard_autobranche_ligt_stil.php

    Wij waren verrast en geschokt door dit zielige bericht van de schatrijke heer Zegwaard. Voor het personeel is de schade ABSOLUUT NIET beperkt gebleven. Integendeel juist. Als er tijdig goede maatregelen waren genomen om het personeel te beschermen, dan was het nu niet zover gekomen. Is het u overigens bekend dat niemand zijn salaris van november 2008 betaald gekregen heeft? En dat er een ons onbekende man met een Rolex om met krokodillentranen staat te vertellen dat hij er “de afgelopen twee weken alles aan had gedaan om het faillissement af te wenden”? Dat wij dat ook wel graag twee weken eerder hadden willen weten, zodat we wisten dat we een afschuwelijke Sinterklaas met onze kinderen tegemoet gingen? Het faillissement is echt niet uit de lucht komen vallen. Ten eerste zat er een overmacht aan kantoorpersoneel dat geen directe opbrengst levert. Uiteraard heeft ieder bedrijf kantoorpersoneel nodig, maar 22 personen is echt overdreven voor het werk dat gedaan moet worden. Daarnaast had de heer Van Vliet ook allang kunnen inspelen op de rijzende problemen van de kredietcrisis. De laatste maanden was er maar voor 25 van de 80 chauffeurs volledig werk. Chauffeurs die een hypotheek hebben afgesloten op basis van hun toeslagen en overnachtingen, die bovenop hun basissalaris komen, konden hun hypotheek al lange tijd niet meer betalen door deze bedrijfsvoering. Mijn hart breekt als ik hier moet lezen dat Zegwaard een probleem heeft met honderd trucks. Dat is inderdaad een aderlating als je 85 miljoen Euro op je bank hebt staan. Ik weet niet hoe het verder moet met de heer Zegwaard. Hij zal ongetwijfeld ook zijn huis te koop moeten gaan zetten. En dat in deze tijd…Zijn niet-leaseauto zal ongetwijfeld al ingevorderd zijn. Hoe moet het verder met zijn gezin? Het leven is maar moeilijk met zoveel geld op de bank. Er is een grote mate van mismanagement geweest en dat is een van de oorzaken van het faillissement van Autotransport Oosterhout BV. Wij hopen dat de curator hier de vinger op zal kunnen leggen en dat de heer Van Vliet (ook een zeer bemiddeld persoon!) zal boeten voor zijn gemaakte fouten en verkeerde inzichten. Hij is niet de juiste persoon op de juiste plaats geweest en dit heeft groot leed veroorzaakt voor de medewerkers die nu op straat staan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. niet intrappen!

    Trap hier niet in, mensen, dit zijn weer dubieuze bedrijfjes waar je geld aan kwijt gaat raken. Daarnaast is het ERG ongepast zo’n bericht te posten na mijn bericht.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Leo

    @Kan iedereen van Zegwaard zijn – het is en blijft eeuwig zonde dat een bedrijf als dat van Zegwaard Autotransport ‘zo maar’ is omgevallen. Ik ken de achterliggende oorzaken niet goed genoeg. Heb het bedrijf in het verleden een aantal malen bezocht, er nog eens wat redactionele ruimte aan besteed in wat bladen en toen leken de bomen nog voorbij de wolken te groeien daar. Ten aanzien van de ‘ádviseur’ die zich richtte op zgn. ondernemers onder de lezers. IK verwijder alles wat lijkt op commerciele boodschappen of niet geautoriseerde links naar andere websites. Wie wil adverteren moet daarvoor gewoon even betalen. Bij de commerciele afdeling van de web-aanbieder. Ik ben slechts een logschrijver…….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.