Chrysler in zwaar weer…

De 300C verkoopt nog wel redelijk 

Chrysler verkocht in het eerste halfjaar bijna een kwart minder van haar best verkopende modellen. SUV's en Pick-ups zijn door de sterk gestegen brandstofprijzen vrijwel niet meer te slijten op de Amerikaanse automarkt en dat noopt tot stevige ingrepen…..

In het Chrysler-building wordt hard gewerkt aan oplossingen voor de crisis... 

De Amerikaanse autofabrikant (en gigant) Chrysler verkeert wederom in zwaar weer. Na de scheiding van Daimler ging het bedrijf op eigen benen verder en dat leek in eerste instantie goed te gaan.

Hoe handig en populair ook, de markt voor Pickup´s stortte dit jaar compleet in...

Tot de kredietcrisis en de wereldwijde stijging van de brandstofprijzen extra hard toesloegen in de Verenigde Staten en juist bij Chrysler de verkopen van SUV’s en Pick-up’s met bijna een kwart verminderde. Juist in die twee marktsegmenten is het merk sterk vertegenwoordigd. De nieuwe leiding van het concern zoekt nu naarstig naar mogelijkheden om de zaak binnen de kortste keren te redden. Zo onderhandelt men onder meer met Fiat over de verhuur van een Amerikaanse fabriek aan de Italianen en wordt met Nissan gepraat om in een andere fabriek Japanse trucks te laten bouwen. Ook met het Indiase Tata wordt gepraat over de licentiebouw van Jeeps in dat qua arbeidskosten goedkope land. En uiteraard zoekt men de ‘overleving’ voor Chrysler ook in drastische kostenbesparingen en vertrekregelingen voor bestaand personeel. Het is te hopen dat het Chrysler lukt om overeind te blijven want het is toch een van de grote vier uit Detroit en het zou bijzonder jammer zijn als een dergelijk bedrijf de poorten zou moeten sluiten. Nu is het nog lang niet zover, maar toch……De financiële crisis in de V.S. is best heftig en de andere grote concerns, Ford en G.M., hebben daar ook best last van. Ook daar volgen binnenkort massaontslagen.  

Lees ook:Massa-ontslag bij Chrysler op komst…
Lees ook:Chrysler gaat het niet redden…
Lees ook:Chrysler moet 13.000 banen schrappen
Lees ook:Chryslerfabrieken in Canada en VS staken productie
Lees ook:Amerikaanse grote drie vragen staatsteun aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.