De Nederlandse auto-industrie doet het uitstekend!

Ah, eindelijk een opbeurend bericht over de auto-industrie. En dan wel over de Nederlandse auto-industrie! Hadden we die dan? Jazeker, en dan hebben we het niet over het kwakkelende Nedcar. Intermediair schetst in een mooi artikel waar Nederland goed in is. Ofwel: groot in Klein Spul.

Kern van het verhaal: autofabrikanten laten steeds meer onderzoek en ontwikkeling door hun toeleveranciers doen. En veel toeleveranciers zitten hier in Nederland. De toeleveranciers krijgen dus steeds meer macht. Ook al omdat door die outsourcing er steeds minder kennis aanwezig bij de fabrikanten.

Lees ook:Pubers van nu zijn EV-kopers van straks…
Lees ook:Banden wisselen? Geen idee hoe dat moet…
Lees ook:Komt Volvo in Chinese handen?
Lees ook:VW krijgt geen onderdelen meer; productie in gevaar.
Lees ook:Meer ruimte voor zelf rijdende auto’s in Californie…

2 reacties op “De Nederlandse auto-industrie doet het uitstekend!

  1. gertjan

    ik snap niet waarom nederlandse auto’s niet belangrijk zijn ze zijn gewoon hetzelfde als de duitse en de amerikaanse auto’s

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Gertjan – Nederlandse autofabrikanten zijn best belangrijk, of geweest. DAF is er zo een, Spyker, Donkervoort. Maar in het grote krachtenspel van de enorme buitenlandse autobouwers spelen ze een te verwaarlozen rol. De eigen industrie dreigt ook compleet te verdwijnen als Born straks sluit en nog slechts wat mag schroeven een hier naartoe verzonden pakketten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.