Komt Volvo in Chinese handen?

 

Het lijkt er op dat Chinese investeerders serieus aan het bekijken zijn hoe ze de financiering voor de overname van het Zweedse Fordmerk Volvo zouden kunnen bewerkstelligen….

 

De Chinese auto-industrie is bezig met een geweldige inhaalslag. Net als de Japanners en de Koreanen voor hen, willen de Chinezen in enkele jaren dominant aanwezig zijn in autoland. Hun expansiedrift is nauwelijks in te tomen en de eerste importschappen voor Chinese auto’s zijn ook in ons land al vergeven. Volgens informatie uit Duitsland zou het bij ons nog wat onbekende merk Chery bezig zijn de financiering rond te krijgen voor de overname van het toch prestigieuze Zweedse merk Volvo. Volvo is al enige tijd in handen van Ford, maar dat concern heeft het zo lastig dat het heel wat van haar kroonjuwelen te gelde aan het maken is. Chery wordt gezien als een van de snelst groeiende Chinese autofabrikanten en heeft in eigen land al een flink marktaandeel.

 

Maar om ook internationaal door te breken met auto’s die voldoen aan de laatste milieu- en veiligheidseisen wil men een westers merk aankopen om zo toegang te krijgen tot de noodzakelijke kennis en ervaring, waardoor een mogelijk langdurige periode van ontwikkeling en onderzoek achterwege kan blijven. Chery werkt nu al samen met Chrysler aan de bouw van een compacte auto, maar na de terugtrekking van Daimler uit het Amerikaanse concern is daar toch enige vertraging in gekomen. De directie van Chery moet voor de mogelijke overname van Volvo nog wel toestemming vragen aan de Chinese overheid, naar verluid doet men dit zodra de financiering van de overname rond is.  

Lees ook:Ook Jaguar richt zich op China
Lees ook:Geely enige overnamekandidaat Volvo
Lees ook:Volvo definitief ‘Made in China’
Lees ook:Chinezen willen Saab inlijven
Lees ook:Volkswagen zou Ducati willen overnemen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.