Feest in Susteren

Een supertrekker met een paar duizend pk's staat bij Colle in Susteren te kijk... 

Met een supertrekker voor de deur en een Formule 1 auto in de showroom viert autodealer Colle in Susteren vanaf vandaag maar liefst vier dagen lang zijn veertig jarig jubileum. Voor wie deze showtrekkers wil zien zaak om even af te reizen naar het fraaie Limburgse landschap en even te gaan genieten van de ambiance…

Colle Susteren levert o.a. Skoda, Ford en heeft een groot aanbod aan betaalbare gebruikte auto's  

Het bekende autodealer en landbouwmechanisatiebedrijf Collé uit het Limburgse Susteren bestaat juist dezer dagen precies veertig jaar. Tijd om even stil te staan bij haar geschiedenis en een blik vooruit te werpen naar een nieuwe toekomst.  1968-2000 

Precies veertig jaar geleden, in oktober 1968, startte Ludwig Collé zijn eigen mechanisatiebedrijf in het pand van naamgenoot H. Collé. Hij legde toen al de fundamenten voor wat nu een automobielbedrijf is waar een grote klantenkring een dito tevredenheid toont over onderhoud en service aan zo ongeveer elk voertuig dat bij de Limburgse dealer wordt aangeboden. Indertijd kon men eigenlijk al bij Colle terecht met landbouwmachines en auto’s. En als er een probleem was met een huishoudelijke machine werd dat ook geregeld. Al snel ontwikkelde men in Susteren een eigen dealerschap voor illustere merken als Porsche, Amazone, Welger en Miele. Toen Porsche stopte met de fabricage van tractoren werd dit merk vervangen door dealerschappen voor Renault en Zetor. Eind jaren tachtig werd de stap gemaakt om een eigen automerk in huis te halen en dat werd uiteindelijk het Tsjechische Skoda. Een dealerschap dat zich in de loop van de jaren negentig steeds verder ontwikkelde en een grote invloed zou uitoefenen op de werkwijze van autobedrijf Collé, maar ook op het eigen bedrijfspand. Doordat Skoda media 1992 onderdeel ging uitmaken van de Volkswagen-groep, en de modellijnen sterk veranderden, moesten dealers gaan voldoen aan nieuwe kwaliteitseisen. Voor Collé geen probleem. De benodigde investeringen werden gedaan en al snel straalde het voormalige landbouwmechanisatiepand ook uit dat men hier technisch hoogwaardige automobielen verkocht en onderhield. Maar bij Collé deed men veel meer dan de gemiddelde autodealer. De verwantschap met Tsjechië als technisch hoogwaardig industrieland was zo groot dat de dealer zelfstandig reizen organiseerde voor haar eigen klantenkring naar diverse door Skoda gebruikte fabrieken. Als dat geen klantenbinding verzorgt……

 2000-nu… 

Intussen was de landbouwtak van het bedrijf in wat minder rustig vaarwater gekomen. De sector onderging een aantal reorganisaties en bijvoorbeeld de door Collé gevoerde tractormerken maakten flinke veranderingen door. Zetor werd ondergebracht in HTC Holding en heeft nu een veel professionelere bedrijfscultuur dan voorheen, terwijl de fabrieken ingrijpend zijn opgeknapt. Renault werd overgenomen door het Duitse bedrijf Claas, waardoor ook daar de nodige veranderingen plaatsvinden die hun uitwerking niet hebben gemist op de kwaliteit van de ook door Collé geleverde machines en service. In recente jaren werd ook op dit punt door de Limburgse dealer het nodige geïnvesteerd om o.a. ter plaatse trekkers te kunnen repareren. Een extra service die door veel agrarische klanten van dealer Collé zeer op prijs wordt gesteld.

Naast certificering op de door Skoda-importeur uitgewerkte kwaliteitsprogramma’s QSN

en LEX werd aan Collé ook nog eens het ISO-certificaat uitgereikt ten bewijze van de hoogste kwaliteitsnormen waaraan het Limburgse autobedrijf voldoet.

 Nieuwe generatie 

Auto Collé is een typisch familiebedrijf. Naast oprichter-eigenaar Ludwig Collé en zijn hard werkende echtgenote is ook de volgende generatie zeer duidelijk in het bedrijf actief aanwezig. Zij gaan samen het bedrijf de nieuwe toekomst in leiden met jeugdig elan en groot enthousiasme. Zoon Johan Collé is al een paar jaar het gezicht naar buiten toe en staat zijn mannetje. Dochter Nicole voegt daar een dosis vriendelijke charme aan toe en let ook nog eens op de financiën. In deze soms wat lastige economische tijden geen overbodige luxe.

 Feest met ‘trekkers’ en meer 

Vier dagen lang gaat Collé Susteren haar veertigjarig jubileum vieren. Samen met al haar relaties. Velen daarvan zijn al klant vanaf het eerste moment dat het bedrijf de poorten in Susteren opende. Zoals van het gezellige familiebedrijf gewend is er weer veel te zien en te beleven en staan er de nodige ‘trekkers’ uitgestald. Niet alleen de nieuwste modellen van de gevoerde automerken maar ook:

 De Eager Beaver Tractor pulling champion met een motor van maar liefst 6000pk!! En op zondag 12 oktober……..een echte Ferrari F1 zoals bereden door Michael Schumacher.  

Daarnaast staan er tientallen speciaal opgepoetste en extra nagelopen occasions klaar voor een overtuigende kennismaking en/of proefrit. En wie meteen zaken wil doen, heeft Collé de nodige speciale jubileumaanbiedingen….vier dagen lang! Profiteer daarvan!

 

Kom dus naar de OPEN DEUR DAGEN bij Collé Susteren en vier het jubileum mee…..

 

De OPEN DEUR DAGEN WORDEN GEHOUDEN op 9 t/m 12 oktober a.s. van 10-18u – op vrijdag en zaterdag (10/11 oktober) extra lang open tot 20u!

 Naar verwachting wordt ook de inwendige mens verzorgd, dus wat u zelf als bezoeker slechts nodig hebt is een goed humeur! Zo niet, krijgt u dit bij een bezoek aan de handelsweg 9 in Susteren vanzelf!    

Lees ook:Auto Colle viert veertigjarig bestaan met grote show
Lees ook:Glimmende jubilaris
Lees ook:Prins Carnaval van Borchgrave Roosteren gek op auto’s
Lees ook:Trouwen in een Superb
Lees ook:Ook in 2015; tolvrije dagen Westerscheldetunnel..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.