Audi pakt de winst in Zandvoort…

Dankzij een sterk teamresultaat in de tweede DTM-race van dit weekend in Zandvoort gaat Audi in alle drie DTM-kampioenschappen – bij de rijders, merken en teams – aan de leiding. Vanwege de uitsluiting van racewinnaar Marco Wittmann (BMW) noteerde Audi een ijzersterke 1-2-3-4-zege en ging de winst naar Mike Rockenfeller.
Hoewel de auto’s van concurrent BMW met 15 kilogram minder gewicht van start gingen, slaagden Mike Rockenfeller, Loïc Duval (beide Audi Sport Team Phoenix), Mattias Ekström en Nico Müller (beide Audi Sport Team Abt Sportsline) er aan de streep desondanks in beslag te leggen op posities twee tot en met vijf. Vanwege de diskwalificatie van racewinnaar Marco Wittmann (BMW), wiens auto niet conform de reglementen werd bevonden, streek Mike Rockenfeller alsnog de winst op en sloot Audi het weekend in Zandvoort af met een klinkende 1-2-3-4-overwinning.
Dankzij dat resultaat gaat Audi-coureur Mattias Ekström in de DTM-strijd na twaalf van 18 ronden hernieuwd aan de leiding. Tevens voert Audi het constructeurskampioenschap aan én bezet het merk de posities één en twee bij de strijd om de teams, met respectievelijk Audi Sport Team Rosberg en Audi Sport Team Abt Sportsline.

Voormalig Formule-1 coureur Giedo van der Garde beleefde dit weekend een prima debuut in de Audi Sport TT Cup. Van der Garde, die als gastrijder voor het eerst plaatsnam achter het stuur van een voorwielaangedreven toerwagen, finishte de eerste race van het weekend als twaalfde en noteerde vandaag in Race 2 van de Audi Sport TT Cup een uitstekende zevende plek. “Ik heb dit weekend echt genoten, maar het was niet gemakkelijk,” aldus Van der Garde. “Ik moest wennen aan het rijden met voorwielaandrijving en het gebrek aan downforce. Tijdens de tweede race had ik het echter onder de knie en liep het goed, inclusief een aantal mooie inhaalacties.”

Lees ook:Audi zorgt voor spektakel tijdens DTM Zandvoort
Lees ook:Audi klaar voor de start…in Zandvoort!
Lees ook:Audi pakt drie DTM-kampioenschappen
Lees ook:Audi gokt op Giedo v.d.Garde…
Lees ook:Audi beste DTM-merk dit seizoen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.