Audi gokt op Giedo v.d.Garde…

Audi 800_giedovandergarde-audisportttcup10Giedo van der Garde maakt tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort zijn opwachting in de Audi Sport TT Cup. De voormalige Formule 1-coureur komt op 19 en 20 augustus aanstaande als gastrijder tweemaal in actie in de merkencup van Audi. Als voorbereiding op zijn debuut in de Audi Sport TT Cup rondde Van der Garde recent een succesvolle testdag af bij Audi Sport in het Duitse Neuburg.
Afgelopen jaar deed de Audi Sport TT Cup Zandvoort voor het eerst aan en dit seizoen staat het duinencircuit wederom op de kalender, in het voorprogramma van de DTM op 19 en 20 augustus. Op beide dagen staat er een race voor het 2017-kampioenschap gepland, met een opvallend optreden van gastrijder Giedo van der Garde. Vorige week nam de voormalige Formule 1-coureur tijdens een testdag op het circuit van Audi Sport in het Zuid-Duitse Neuburg voor het eerst plaats achter het stuur van de 228 kW/310 pk sterke Audi TT cupauto.

Giedo v.d. Garde DTM 2017“Het is voor mij de eerste keer dat ik in een voorwielaangedreven raceauto in actie kom. Bovendien ben ik vooral downforceauto’s gewend, dus dat vergde tijdens de test wel wat gewenning en een aangepaste rijstijl. Maar de tijden gingen al snel de goede kant op,” verklaarde Van der Garde na afloop. “De Audi TT is een erg leuke raceauto om te rijden. Je kunt er mooi mee spelen, terwijl het in snelle bochten tegelijkertijd best lastig is om de limiet te vinden.”
Van der Garde, die momenteel onder andere als Formule 1-analist voor het Nederlandse online platform Autobahn.eu werkzaam is, ziet zijn optreden in de Audi Sport TT Cup op Zandvoort met vertrouwen tegemoet. “Ik kan mijn kansen moeilijk inschatten, want het is een startveld van ervaren toerwagencoureurs. Ik laat het maar gewoon op me afkomen. Een podium zou mooi zijn, alles daarboven beschouw ik als een bonus!” aldus Van der Garde.

Audi 800_giedovandergarde-audisportttcup11In de Audi Sport TT Cup wordt gereden met een raceversie van de Audi TT, voorzien van een 228 kW/310 pk sterke viercilinder turbomotor met directe inspuiting, een S tronic zestraps transmissie met dubbele koppeling en een voor competitiedoeleinden aangepast remsysteem. Via een zogeheten ‘push to pass’ kunnen de deelnemers tijdens iedere race een aantal keren tijdelijk een beroep doen op meer vermogen: met een druk op de knop is kortstondig 250 kW/340 pk beschikbaar. Dat vergemakkelijkt inhaalmanoeuvres, maar het gebruik van deze mogelijkheid moet strategisch gepland worden.
Programma Audi Sport TT Cup – DTM-weekend Zandvoort
Vrijdag 18 augustus
14:10-15:00 Vrije Training
Zaterdag 19 augustus
09:00-09:30 Kwalificatie
16:55-17:25 Race 1
Zondag 20 augustus
12:45-13:15 Race 2

Lees ook:Audi zorgt voor spektakel tijdens DTM Zandvoort
Lees ook:Allard Kalff laat Audi’s vlammen…
Lees ook:Audi pakt de winst in Zandvoort…
Lees ook:Elektrische Renault voor Formule 1 coureur
Lees ook:Nieuw technologiecentrum voor Audi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.