Stoere Insignia GSi – stijlvolle strepentrekker…

Insignia GSi - frontDe nieuwe Opel Insignia GSi is volgens de fabrikant een supersportieve sedan voor wie houdt van iets bijzonders: scherper vormgegeven, een nog preciezer onderstel en nog efficiëntere techniek. Dit is een rijdersauto voor optimaal rijplezier op elk soort weg. Het bijzonder dynamische onderstel, de ongelofelijke hoeveelheid grip en de vierwielaandrijving zorgen niet alleen voor een geweldige rijervaring, maar ook voor optimale veiligheid. De nieuwe automatische achttraps transmissie is te bedienen via schakelpeddels achter het stuur, voor een nóg actievere beleving.

Insignia GSi 2017 redKenmerkend voor de nieuwe generatie Insignia is de combinatie van lichtgewicht design, een laag zwaartepunt en het vermogen van de tweeliter turbomotor. Dat resulteert in een uitstekende balans en een dito vermogen-gewichtsverhouding. Met grote, verchroomde luchtinlaten aan de voorzijde en een fraaie achterspoiler voor de nodige neerwaartse druk op de achterwielen, heeft de Insignia GSi de uitstraling die bij zijn prestaties past. De met leder beklede sportstoelen die speciaal voor de GSi zijn ontwikkeld, het met leder beklede sportstuur en de aluminium pedalen zijn de finishing touches.

Zoals gebruikelijk bij Opel, is de Insignia tot in het uiterste verfijnd. Daardoor is de GSi de meest efficiënte Insignia ooit, maar onderscheidt hij zich dynamisch toch ook van de eveneens dynamische Insignia Grand Sport. Met zijn superieure grip en haarscherpe onderstel is hij snel en maakt hij zich populair bij liefhebbers van sportieve sedans.

Insignia GSi interieurDe nieuwe Insignia GSi is op de Nordschleife van de Nürburgring duidelijk sneller dan de Insignia OPC van de vorige generatie zo benadrukt een woordvoerder van Opel in het persverhaal. Dat is mede te danken aan het feit dat de GSi 160 kilogram lichter is dan een vergelijkbare Insignia OPC 2.8 V6 Turbo. Het is de combinatie van minder gewicht, vooral op de vooras, een lager zwaartepunt, de gemakkelijke besturing, het grote vermogen over een breed toerengebied en optimale tractie waardoor de Insignia GSi zo snel is. Dat is pure efficiëntie. De uitstekende grip maakt hem bijzonder geschikt voor wegen als de oude Nürburgring en het biedt zowel rijplezier als extra veiligheid op de openbare weg. De Insignia GSi maakt zijn publieksdebuut tijdens de komende IAA in Frankfurt en komt daarna naar de Opeldealers die er handel in zien. Dan ook zal de prijs bekend zijn….

Lees ook:Opel zet nieuwe Insignia in Geneve neer…
Lees ook:Opel geeft Insignia AWD optimale wegligging…
Lees ook:Indrukwekkende Insignia Sports Tourer bij Opel…
Lees ook:Opel levert nieuw infotainmentsysteem voor Insignia
Lees ook:Opel brengt nog meer intelligent licht in het donker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.