Opel geeft Insignia AWD optimale wegligging…

New Opel Insignia 4x4De nieuwe Opel Insignia met 8-traps automatische transmissie wordt leverbaar met moderne vierwielaandrijving met ‘torque vectoring’. Daarmee biedt dit model de beste dynamiek en wegligging en een optimaal gevoel van wat er zich onder de banden afspeelt.

Vierwielaandrijving met torque vectoring is de beste manier om het koppel optimaal te benutten, of de weg nu nat of droog is, en of het nu geijzeld of gesneeuwd heeft. Opel voorziet de nieuwe Insignia 4×4 van Twinster-vierwielaandrijving, met een aandrijfmodule voor de achterwielen met een dubbele koppeling zónder differentieel. Dat is iets bijzonders; de conventionele systemen voldoen niet aan de eisen die Opel stelt op het gebied van prestaties en verbruik en daarom kiest Opel voor deze innovatieve aanpak.

Het aandrijfsysteem van de nieuwe Opel Insignia leidt het aandrijfkoppel onafhankelijk naar één of beide achterwielen. Torque vectoring is mogelijk in het gehele toerengebied van de motor. In bochten wordt meer koppel naar het buitenste achterwiel geleid, wat ervoor zorgt dat de auto directer reageert op de input van de bestuurder en met meer precisie de bocht volgt. Torque vectoring draagt ook bij aan de veiligheid, doordat het systeem het aandrijfkoppel regelt op basis van de toestand van het wegdek en de mate waarin de bestuurder gas geeft en instuurt. Daardoor ligt de auto stabieler op de weg en is deze beter te besturen.

In combinatie met het adaptieve Flexride onderstel kan de bestuurder van de nieuwe Opel Insignia 4×4 de koppelverdeling aan zijn eigen voorkeuren aanpassen. In de ‘Tour’-stand reageert de Insignia heel stabiel en neutraal, terwijl de stand ‘Sport’ de Insignia een sportiever en directer weggedrag geeft.

Lees ook:Opel zet nieuwe Insignia in Geneve neer…
Lees ook:Opel Insiginia nu ook met zestraps-automaat
Lees ook:Opel brengt krachtiger Insignia GSi Sports Tourer…
Lees ook:Opel e-Ampera valt in de prijzen..
Lees ook:Indrukwekkende Insignia Sports Tourer bij Opel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.