Nieuwe SUV van ŠKODA heet KAROQ..

ŠKODA’s nieuwe compacte SUV gaat KAROQ heten. De naam is afkomstig uit de taal van de Alutiiq, een inheemse stam die op een eiland voor de zuidkust van Alaska leeft. De ŠKODA KAROQ wordt verrassenderwijs op 18 mei a.s. in Stockholm onthuld.

“De ŠKODA KAROQ is een compleet nieuw ontworpen SUV, die niet alleen nieuwe standaarden zet voor ons merk, maar ook in zijn marktsegment”, aldus ŠKODA-directeur Bernhard Maier. “Hij maakt indruk met zijn typische ŠKODA-kwaliteiten en ook met de unieke manier waarop hij zijn merk- en modelidentiteit uitstraalt. Daarbij is de ŠKODA KAROQ ontworpen volgens een nieuwe, meer door emotie gedreven ontwerptaal.”

Zowel voor de naam van de KODIAQ als voor die van de KAROQ heeft ŠKODA inspiratie gezocht bij de inheemse bevolking van Kodiak Island. Deze afgelegen archipel ligt voor de zuidkust van Alaska (coördinaten: 57°N en 153°W) en staat bekend om zijn wilde natuur en zijn ongerepte landschap. In de taal van de daar levende Alutiiq-stam wordt een auto aangeduid als ‘KAA’RAQ’ en is ‘RUQ’ het woord voor pijl. De naam van ŠKODA’s nieuwe compacte SUV, de KAROQ, is een krachtige combinatie van beide woorden. De pijl is immers een belangrijk element in het ŠKODA-logo en symboliseert de dynamiek van het merk.

In de komende jaren introduceert ŠKODA, als onderdeel van de 2025-toekomststrategie, een aantal belangrijke nieuwe modellen. De focus ligt daarbij vooral op de uitbreiding van de SUV-portfolio. Recent heeft ŠKODA haar nieuwe grote SUV, de KODIAQ, internationaal op de markt gebracht en met de KAROQ zet het merk de volgende stap. De compacte SUV maakt op 18 mei zijn werelddebuut in Stockholm en gaat in de tweede helft van 2017 in de verkoop. Het lijkt er op dat de KAROQ de opvolger wordt voor de aardig succesvolle JETI. (Skoda/AMuS)

Lees ook:ŠKODA start productie KAROQ…
Lees ook:ŠKODA lekt beelden nieuwe KAROQ
Lees ook:ŠKODA onthult Kodiaq via livestream….
Lees ook:ŠKODA pakt uit met veel nieuws tijdens de IAA
Lees ook:ŠKODA geeft Parijs primeur voor Kodiaq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.