Opel maakt de prijs Ampera-E bekend….

Opel Ampera-e: The Range ChampionOpel maakte de langverwachte prijzen van de door haar als revolutionaire, volledig elektrische beschreven Ampera-e bekend. Voor een vanafprijs van € 40.995,- krijgt de koper/gebruiker het uitrustingsniveau Innovation: een compleet uitgeruste, 5-persoons auto met een ongeëvenaarde actieradius, sportautoprestaties, talloze infotainmentfeatures, rijhulpsystemen en een bijzonder ruim interieur. De volledig elektrische Ampera-e kwalificeert bij gecombineerd zakelijk en privé gebruik voor vier procent bijtelling in Nederland. De Ampera-e Innovation kan vanaf heden besteld worden, maar zal naar verwachting vanaf begin 2018 leverbaar zijn. Kopers die als eerste in aanmerking willen komen voor de Ampera-e kunnen de Ampera-e Launch Executive bestellen: een full option uitvoering, waarvan de eerste exemplaren dit najaar uitgeleverd zullen worden.

De Opel Ampera-e Launch Executive heeft een exclusieve uitrusting. De top-of-the-range uitvoering maakt indruk met 17-inch lichtmetalen wielen, stijlvolle metallic lak, comfortverhogende features en de nieuwste rijhulpsystemen, zoals de Opel Eye frontcamera met Following Distance Indication en Traffic Sign Assistant, Rear View Camera, Lane Departure Warning en Park Assist. Een met leder bekleed interieur en een verwarmingsfunctie voor het stuurwiel en de voor- én achterstoelen zorgen voor het nodige extra comfort. Het nieuwe IntelliLink-e infotainmentsysteem en Opel OnStar zorgen voor uitstekende connectiviteit, terwijl een Bose Sound System muziek van topkwaliteit garandeert.

Opel Ampera-e World Premiere in ParisMet een vanafprijs van € 40.995,- (inclusief BTW, afleverkosten en laadkabel voor publieke laadpunten) voor de Ampera-e Innovation maakt Opel naar eigen verklaring elektrisch rijden met een grote actieradius bereikbaar. “De Ampera-e verslaat alle concurrenten in zijn segment met een ongeëvenaarde actieradius en uitstekende prestaties, volop ruimte en een uitgebreide uitrusting. Met deze Opel bieden we het beste op het gebied van elektromobiliteit en dat tegen een aantrekkelijke prijs”, zegt Johan Claassen, algemeen directeur Opel Nederland.

De Ampera-e ontketent een revolutie op het gebied van elektrische mobiliteit. Volgens de New European Driving Cycle (NEDC) kan de elektrische Opel op een volle acculading van de 60 kWh batterij maar liefst 520 kilometer afleggen. Hiermee komt de Ampera-e op z’n minst 30 procent verder dan zijn grootste concurrenten in het segment. Met zo’n grote actieradius rekent de Ampera-e voorgoed af met de voornaamste drempel om elektrisch te gaan rijden: de angst om te stranden met een lege batterij. Zelfs volgens de WLTP-cyclus (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), die het rijbereik in de praktijk benadert, biedt de Ampera-e een actieradius van 380 kilometer. Uiteraard is de actieradius in de praktijk afhankelijk van diverse factoren, zoals de weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder.

Ampera E - blauwDe productie-opbouw in de GM Orion-fabriek in Michigan (Verenigde Staten) – waar ook de Chevrolet Bolt voor de Verenigde Staten, Canada en Korea wordt gebouwd – verloopt zeer zorgvuldig en gedoseerd. Hierdoor kan Opel direct vanaf de productiestart maximale kwaliteit garanderen. Om gehoor te kunnen geven aan de grote vraag in Noorwegen en tegelijk rekening te kunnen houden met de beperkte beschikbaarheid van de Ampera-e, heeft Opel zijn lanceringsstrategie voor heel Europa aangepast. Opel focust in 2017 op vier landen: Noorwegen, Nederland, Zwitserland en Duitsland. De Opel Ampera-e komt in andere landen later dan gepland op de markt. De naar verwachting grote vraag in Nederland kan betekenen dat levertijden relatief snel kunnen oplopen.

De verkoop van de Opel Ampera-e vindt plaats bij vooraf geselecteerde Opel-dealers, de zogeheten e-agents. In Nederland gaat het om 28 verkooppunten. Deze gespecialiseerde dealers hebben de knowhow die noodzakelijk is om de Ampera-e te verkopen en te onderhouden. Dit zijn voornamelijk dealers in (groot)stedelijke gebieden, waar meer vraag bestaat naar elektrische auto’s dan in het buitengebied. De eerste Opels Ampera-e zullen vanaf begin juli bij de Ampera-e agents beschikbaar zijn voor proefritten. Voor meer informatie: opel.nl/ampera-e.

Lees ook:Ampera in de verhuur…
Lees ook:Opel wint nu al prijzen met de nieuwe Ampera-e
Lees ook:Opel Ampera dealernetwerk breidt uit…
Lees ook:Ampera voor Coca Cola
Lees ook:Carice van Houten acteert groen in haar Ampera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.