Opel wint nu al prijzen met de nieuwe Ampera-e

Opel sleepte onlangs twee onderscheidingen in de wacht bij de AUTOBEST 2016 Awards. De nieuwe, volledig elektrische Ampera-e won de titel ‘ECOBEST 2016′, terwijl de Opel Group als organisatie is uitgeroepen tot ‘COMPANYBEST 2016′. De AUTOBEST-jury wordt gevormd door 31 onafhankelijke journalisten uit geheel Europa.

De elektrische Opel Ampera-e is uitgeroepen tot ECOBEST 2016, een onderscheiding die toegekend wordt aan duurzame producten en technieken. Het fonkelnieuwe model overtuigt met zijn indrukwekkende prestaties en actieradius. Volgens de jury behoort de Ampera-e tot de selecte groep auto’s die in Europa voor de echte doorbraak van elektrische mobiliteit zou kunnen zorgen.

Met een theoretische actieradius van ruim 500 km (volgens NEDC-cyclus, voorlopige cijfers), komt de Ampera-e in theorie 100 km verder dan zijn naaste concurrenten. Hij staat daarnaast met zijn 60 kWh-batterij en 150 kW (204 pk) elektromotor garant voor krachtige prestaties. De bagageruimte is met 381 liter inhoud bovengemiddeld in deze klasse. Ook is hij zeer vooruitstrevend op het gebied van connectiviteit, dankzij Opel OnStar en IntelliLink.
Opels succes bij de AUTOBEST 2016 Awards volgen op de glansrijke overwinningen van de IntelliLux LED® matrixverlichting die de SAFETYBEST award vorig jaar won en de Opel Corsa, die bij de AUTOBEST 2015 Awards werd verkozen tot overall winnaar.

Lees ook:Opel e-Ampera valt in de prijzen..
Lees ook:ADV: De Opel Ampera: Elektrisch – dus stil – en dat mag iedereen horen
Lees ook:Koninklijke belangstelling voor Opel Ampera
Lees ook:Dwars door Duitsland in Ampera-E
Lees ook:Opel’s nieuwe Ampera – kom je 400km ver mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.