Opel zet actieradius Ampera-e op de kaart…

Opel actiradius clipOpel komt opnieuw met een ludieke animatievideo waarin dieren, in dit geval meikevers, een hoofdrol spelen. Ditmaal om de baanbrekende elektrische Ampera-e met zijn range van meer dan 500 kilometer (volgens NEDC ) op humoristische, pakkende wijze over het voetlicht te brengen.

Voor het maken van de clip is gebruik gemaakt van de nieuwste animatie- en 3D-filmtechnieken. De video heeft een vleug prikkelende en zwarte humor om het rijbereik van de Ampera-e uit te lichten. Kijkers zien hoe een meikever (computeranimatie) tegen soortgenoten roept: “Weet je wel hoe ver de eerstvolgende stad is, denk je echt dat een elektrische auto dat haaaaaaalt….” De kever komt onfortuinlijk in botsing met de Ampera-e. Vervolgens is de kever in de hemel, vol verbazing dat de auto zo ver heeft kunnen komen.

Opel Ampera-e: The Range Champion“Het is een bijzondere clip met een onverwachte twist. Eigenlijk net zo uniek en vernieuwend als de Ampera-e,” zegt Opel CMO Tina Müller. “We willen dat vernieuwende graag overbrengen op het publiek. In dit geval op verrassende wijze met animatiedieren en een echte acteur.” De charme van de clip zit hem in de vermenselijkte meikevers die in beeld worden gebracht met Motion Capture Animation. Acteur Ben Becker speelt in de clip de rol van een verbaasde God in de hemel.

De Amerikaanse regisseur Carl Eric Rinsch is bekend van onder meer “47 Ronin” met Keanu Reeves. Hij is een van de weinigen die 3D-storytelling beheersen. Opel hanteert voor de Ampera-e creatieve communicatie, zoals te zien is op de nieuwe Ampera-e microsite, in een video als London to Paris race of range en de eerste printadvertenties en productflyers. De Ampera-e campagne krijgt begin volgend jaar ook een uitrol op televisie en in magazines.

Lees ook:Elektrisch vervoer voor hockey-officials…
Lees ook:Paus rijdt Opel Ampera-e
Lees ook:ADV: De Opel Ampera: Elektrisch – dus stil – en dat mag iedereen horen
Lees ook:Opel brengt toch Chevrolet spinoff; Ampera e!
Lees ook:Nieuwe Opel Ampera; indrukwekkende specs….

2 reacties op “Opel zet actieradius Ampera-e op de kaart…

  1. vd Pal

    Leuk die Meikever. Opel kan beter vaart maken met de bekendmaking van de verkoopprijzen en leverdata.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Leo

      Die prijs komt vast snel, maar zal zeker niet in de budgethoek te vinden zijn. Maar zeker wel concurrerend op basis van wagenomvang en techniek…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.