Nieuwe Opel Ampera; indrukwekkende specs….

Opel presenteert de volledig elektrische Ampera-e tijdens de komende Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober a.s.). De nieuwe Ampera-e heeft een zeer sportief karakter en maakt zijn werelddebuut op de Opel-stand op de autobeurs, nummer 501 in hal 5-2. De Opel Ampera-e combineert vooruitstrevende batterijtechnologie en emissievrij rijden met optimaal rijplezier. Het maximumkoppel van de Ampera-e bedraagt 360 Nm, wat voor een indrukwekkend acceleratievermogen zorgt – vanuit stilstand, maar ook op snelheid.

De Ampera-e heeft volgens de fabrikant een vurig temperament, met een maximumkoppel van 360 Nm en een vermogen van 150 kW (204 pk). De volledig elektrische Opel sprint van 0 naar 50 km/u in slechts 3,2 seconden. De acceleratie van 80 naar 120 km/u vergt maar 4,5 seconden (cijfers onder voorbehoud). Daarmee presteert de Ampera-e op het niveau van Opels OPC-versies, de sportievelingen in Opels modellengamma. De volledig elektrische variant van Opel heeft een topsnelheid van 150 km/u en biedt een beduidend grotere actieradius dan de meeste andere volledig elektrische auto’s. Het batterijpakket is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen en de bagageruimte niet onderdoet voor die van andere auto’s in het C-segment.

De Ampera-e is uitgerust met de nieuwste generatie van het IntelliLink-entertainmentsysteem en van Opel OnStar. Deze gelauwerde connectiviteits- en service-assistent dient onder meer als krachtige wifi-hotspot voor tot wel zeven mobiele apparaten. Het van Apple CarPlay voorziene IntelliLink-systeem biedt de inzittenden toegang tot muziek en films. Het zijn slechts enkele van de vele entertainmentfuncties aan boord van de Opel Ampera-e.

Lees ook:Opel’s nieuwe Ampera – kom je 400km ver mee!
Lees ook:Opel wint nu al prijzen met de nieuwe Ampera-e
Lees ook:Opel e-Ampera valt in de prijzen..
Lees ook:Opel zorgt voor shockeffect….
Lees ook:ADV: De Opel Ampera: Elektrisch – dus stil – en dat mag iedereen horen

2 reacties op “Nieuwe Opel Ampera; indrukwekkende specs….

 1. Jan

  Zou deze auto ook geschikt zijn als lesauto?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Vast, hij is ruim genoeg en kent ook een (op papier) aardige actieradius. GM en Opel hebben veel geleerd van de vorige generatie Volt/Ampera’s en dat zorgt vast voor een zeer bruikbaar karakter…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.