Opel zet in op Car Sharing…

Opel Car UnityDe uitbreiding van het productaanbod met mobiliteitsdiensten is een van de belangrijke speerpunten in de toekomst van Opel. In dat kader is Opel een jaar geleden in Duitsland gestart met het unieke deelautoprogramma CarUnity. Met meer dan 4.000 geregistreerde voertuigen in de eerste twaalf maanden is CarUnity zeer succesvol, hetgeen wordt opgeluisterd met een uitbreiding naar de regio’s Berlijn en Noordrijn-Westfalen.

Opel Ampera 1601In tegenstelling tot andere deelautoprogramma’s is CarUnity (www.carunity.com) een ‘open platform’ waar gebruikers tegen betaling hun eigen auto uitlenen. Het gaat hier om auto’s van alle merken. Behalve particulieren en veel Opel-werknemers zijn er ook ruim zestig Opel-dealers die hun auto’s aanbieden via CarUnity.

General Motors, moederconcern van Opel, wil een grote rol spelen in toekomstige mobiliteitsoplossingen. Eerder dit jaar startte GM het deelautoprogramma ‘Maven’ en de fabrikant werkt nauw samen met ‘Lyft’, de grootste ‘ridesharing’-organisatie in de Verenigde Staten. Ook Opel is een succesvol ridesharing-project gestart op de campus van Rüsselsheim.

Lees ook:Opeldealers steunen hun eigen merk met geld
Lees ook:Opel lijkt van ondergang gered
Lees ook:Opel blijft in de rode cijfers
Lees ook:Opel verliest vele miljoenen nog steeds…
Lees ook:Financiele injectie Opel, met dank aan GM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.