Budget EV komt uit India

Het uit India afkomstige automerk Mahindra, o.a. bekend van haar activiteiten voor Suzuki, levert binnenkort een elektrische auto voor iedereen. Ook in Europa. Het gaat om een auto met het uiterlijk van een brommobiel, maar met voldoende uitrusting om als ideale stadsauto dienst te kunnen doen. Bij 3.30mtr lengte en 1.60mtr breedte lijkt het een ideaal vervoermiddel voor in de grote steden. De actieradius bedraagt iets van 140km. In India zelf gaan deze, als E20 aangeduide karretjes voor nog geen 9 mille over de plank, maar als ze zijn aangepast voor de veel kritischer Europese markt kost de kleine Mahindra al snel 16.500 Euro. Met een extra snellaadinstallatie aan boord komt daar nog eens een paar mille bij. De eerste Europese exemplaren levert men al heel snel uit in Engeland. Logisch gevolg van het feit dat de Britten net als Indiase automobilisten het stuur rechts willen. Scheelt veel extra kosten. Maar het lijkt er op dat ook andere Europese landen met een markt voor elektrische auto’s ook met deze Mahindra van doen gaan krijgen. Je zou kunnen bedenken dat de Suzuki-importeur in ons land er wel oren naar zal hebben. Voor hen die er nog wat kritisch naar kijken; de Mahindra haalt een top van 100km/u, en gaat van nul naar honderd in 18 seconden. Overigens is de E20 geen onbekende grootheid, de kleine auto werd al in 2009 door een ander Indiaas bedrijf, Reva, aan het Europese publiek getoond. De carrosserie is nog steeds gelijk, Reva werd door Mahindra overgenomen. Maar de techniek werd daarna uitgebreid verbeterd. Kortom, nog even wachten en je kunt voor heel wat minder geld dan je moet betalen voor een andere elektrische auto, ook je steentje bijdragen aan een schoner stadsmilieu.

Lees ook:PSA op de overnametoer….
Lees ook:Ssangyong komt terug naar ons land
Lees ook:Mahindra XUV500 krijgt een nieuwe look….
Lees ook:GM trekt zich terug uit PSA, aandelen verkocht.
Lees ook:Ford gaat in China elektrische auto’s bouwen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.