Mahindra XUV500 krijgt een nieuwe look….

Mahindra? Huh? Nooit van gehoord? Wel het uit India afkomstige merk werd vooral bekend door haar Jeep-klonen die intussen zijn vervangen door vlotte en moderne auto’s als de XUV500 die sinds 2012 wordt geleverd. Die auto kom je bij ons nog niet tegen, maar het is een kwestie van tijd voor dat wel het geval is. Kom je een pietsje zuidelijker in Europa rijden er al rond en dat komt mede doordat het Indiase merk vijf jaar garantie geeft op haar auto’s en je voor je geld relatief veel auto krijgt. De Europese distributie wordt verzorgd vanuit Italie. De stap naar Noord-Europa is een volgende ontwikkeling. Min of meer tegengehouden door het feit dat Mahindra de moeder is van het nog steeds bescheiden merk SsangYong uit Korea. Maar men nam onlangs ook Pininfarina over en dat garandeert tenminste ook dat de vormgeving een stuk beter zal worden dan die van de eigen dochter. De XUV500 is intussen voorzien van een nieuw, modern en erg aardig uiterlijk. Meer aangepast aan de westerse smaak en dat is al een indicatie. In de Duitse media vond ik wat beelden en die wil ik de lezer hier niet onthouden. Een auto uit India kom je maar weinig tegen…. Wie goed kijkt ziet wel wat overeenkomsten met de Suzuki Grand Vitara. Slechts de opmerkelijke zijkanten met een soort bult boven het achterwiel is typerend voor Mahindra. De midi-SUV is leverbaar met benzine- en dieselmotoren, als vijf- of zevenzitter en komt op de markt in twee uitvoeringsspecificaties. De prijs voor de minst luxe versie ligt onder de twintig mille in de markten waar hij nu leverbaar wordt. Kon wel eens een interessante nieuwkomer worden als men de stap naar het noorden waagt. Alleen zien dat men van de verkooporganisatie dan wel iets meer maakt dan we bij SsangYong ervaren. Met een paar sterke dealers die op verkoop en service zijn ingesteld kom je al een heel eind. (AMuS)

Lees ook:PSA op de overnametoer….
Lees ook:Ssangyong komt terug naar ons land
Lees ook:SsangYong maakt Tivoli veiliger….
Lees ook:Budget EV komt uit India
Lees ook:Dat imago toch; Ssangyong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.