Suzuki’s primeurs staan in Tokio…

Suzuki 01_Crosshiker_160De 43e Tokyo Motor Show opent vanaf zaterdag 23 november a.s. haar deuren voor het grote publiek. Suzuki is in haar thuisland uiteraard nadrukkelijk aanwezig met liefst 4 concepts.

De Crosshiker is een compacte crossover die een frisse nieuwe styling combineert met gewichtsbesparing en een zeer efficiënte aandrijflijn. Deze concept deelt zijn lichtgewicht chassis met de G70, die tijdens de vorige Tokyo Motor Show haar debuut maakte. Ondanks het formaat van een compacte crossover, weegt de Crosshiker slechts 810 kg. De auto beschikt over een nieuw ontwikkelde 1.0 liter 3 cilinder motor en daarmee zijn de prestaties op de weg in balans met de milieuprestaties.

Suzuki 03_HUSTLER_160De X-Lander is een 4WD hybride bedoeld voor mensen die voornamelijk in de stad rijden, maar op gepaste tijden ook het terrein in willen. In het design zijn talloze speelse details verwerkt. Deze op de Jimny gebaseerde concept is uitgerust met een 1.3 liter motor en een compact lichtgewicht hybride systeem. Ook bij dit model zijn de prestaties op de weg en de milieuprestaties uitgebalanceerd.

Suzuki 05_iV-4_160De Hustler en Hustler Coupé zijn crossover concepts voor een nieuw genre minicars, bedoeld voor mensen met een actieve levensstijl. Het design heeft SUV-achtige kenmerken en het interieur is zeer ruim, comfortabel en praktisch.

Ook de compacte SUV concept iV-4 die afgelopen september zijn debuut beleefde tijdens de 65e IAA Frankfurt Motor Show, zal in Tokyo aanwezig zijn. Dit model is uitgerust met Suzuki’s doorontwikkelde 4WD systeem AllGrip.

Meer details worden tijdens de Tokyo Motor Show bekend gemaakt.

Lees ook:Eerste turbo-benzinemotor bij Lexus
Lees ook:Toyota pakt flink uit in Tokio
Lees ook:Mazda showt nieuwste techniek in Tokio
Lees ook:Waterstofbus bij Toyota
Lees ook:Suzuki laat hybride-Swift zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.