Toyota Auris Wagon – nog steeds slechts 14% bijtelling

2013-06-06-001-Toyota-Auris-Touring-SportsFijne rijeigenschappen, een stijlvol design, slechts 14% bijtelling en de grootste bagageruimte in zijn klasse. Toyota’s nieuwe Auris Touring Sports (vanaf 19.850 euro) beantwoordt de hoge eisen van de zakelijke rijder én die van gezinnen die ruimte zoeken voor de kinderwagen, hond of weekendtassen. De Touring Sports is bijna 30 centimeter langer dan de hatchback variant en verkrijgbaar als hybride (vanaf 24.750 euro) en als een benzine of diesel. Leasen kan al voor 339 euro per maand. De Touring Sports staat over twee weken bij de Toyota dealer. Daar bereiden ze midden in het vakantieseizoen nog een paar leuke introducties voor. Tijd dringt, want het fiscale regime verandert aan het einde van dit jaar. Wie nog wil profiteren kan maar beter nu naar de Toyota-dealer rijden en daar een zaak proberen te doen.

20130628_03-Toyota_Auris_Touring_SportsDe hybride techniek van Toyota heeft zich de afgelopen 16 (!) jaar ruimschoots bewezen als extreem betrouwbaar, zeer zuinig, bijzonder onderhoudsarm en wordt daardoor gekenmerkt door lage eigenaarskosten. Die robuuste staat van dienst, zorgt ervoor dat hybride modellen van Toyota in toenemende mate gretig aftrek vinden. Zowel onder zakelijke rijders áls particulieren. Sinds de introductie van de Auris Hybrid eind 2010, verkocht Toyota in Nederland dan ook zo’n 15.000 Aurissen met een hybride aandrijflijn. Daarmee is de Auris, op de Prius na, de meest populaire hybride auto van Nederland.

20130628_16-Toyota_Auris_Touring_SportsMet de komst van de Auris Touring Sports, zal de populariteit van de hybride Auris alleen maar verder toenemen. De Touring Sports combineert immers stijlvol design, ruimte en lage gebruikskosten met de functionaliteit van een stationwagon. Toyota’s nieuwste hybride auto is hierdoor bijzonder geschikt voor de zakelijke rijder die bijvoorbeeld voor het gezin de ruimte van een stationwagon wil, maar ook zijn portemonnee in de gaten houdt. Dankzij zijn CO2-uitstoot van slechts 85 g/km, komt de auto ook in 2014 in aanmerking voor het lage bijtellingstarief van 14%.

20130628_13-Toyota_Auris_Touring_SportsDe Auris en Auris Touring Sports zijn van meet af aan ontwikkeld om ook plaats te kunnen bieden aan de hybride aandrijflijn. En daar profiteren de berijder en inzittenden van. Zo is de batterij van de hybride aandrijflijn slim weggewerkt onder de achterbank. Hierdoor blijft de kostbare bagageruimte in de achterbak volledig intact. Deze meet een imposante 530 liter. Wordt de achterbank met het Easy Flat systeem in één simpele beweging weg geklapt, dan ontstaat een bagageruimte van maar liefst 1.658 liter; de grootste in het C-segment met 14% bijtelling.

Lees ook:Toyota start Britse productie Auris Touring Sport
Lees ook:Eerste details Auris Touring Sport
Lees ook:Uitbreiding Auris-gamma bij Toyota
Lees ook:Toyota steunt Kika
Lees ook:Toyota; Auris Touring Sport ook in 2015 14% bijtelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.