Uitbreiding Auris-gamma bij Toyota

Toyota onthult op de Autosalon van Parijs de Auris Touring Sports; de sportief gelijnde wagon-uitvoering van de al even en hier ook beschreven nieuwe Auris. Niet alleen is de Touring Sports als model een wereldprimeur, het wordt óók de eerste stationwagon in zijn klasse met een Full Hybrid aandrijflijn. Met een enorme laadruimte, best in class emissie-uitstoot en speciale versies voor de zakelijke rijders. Die profiteren bovendien van een bijtelling van slechts 14%.

De Auris Touring Sports heeft net als de nieuwe Auris een opvallend, dynamisch exterieur gekregen. Aan de voorzijde is de Touring Sports gelijk aan de hatchback, met een stoere neus, LED dagrijverlichting, trapeziumvormige grille en scherpe lijnen. En profil beschikt de Touring Sports over een opvallend schuin geplaatste voorruit, die in een verlengde daklijn overgaat met aluminium dakrails en een geïntegreerde achterspoiler. Aan de achterzijde kenmerkt de Auris Touring Sports zich door een afwijkende vormgeving van de bumper en achterklep. De laadopening is dan ook maar liefst 80 millimeter lager ten opzichte van de hatchback. Dat vereenvoudigt het inladen van bijvoorbeeld de kinderwagen of de weekboodschappen. En die laadruimte is royaal aanwezig. De kofferbak van de Touring Sports is ten opzichte van de hatchback bijna 30 centimeter dieper.

Wie de Toyota Auris Touring Sports gaat rijden, kan uitgebreid shoppen in het extreem betrouwbare motorengamma. Er is namelijk keuze uit 1,3- en 1,6-liter benzinemotoren, een 1,4-liter of 2,0-liter dieselmotor en natuurlijk de doorontwikkelde 100 kW/136 pk sterke 1,8-liter Full Hybrid aandrijflijn met standaard CVT-automaat. De laatstgenoemde variant valt dankzij zijn lage CO2-uitstoot in de 14% bijtellingscategorie én zorgt dat de Auris Touring Sports vrijgesteld is van wegenbelasting.

De Auris Touring Sports komt medio volgend jaar op de markt. Prijzen worden tegen die tijd ook bekend gemaakt.

Lees ook:Eerste details Auris Touring Sport
Lees ook:Toyota Auris Wagon – nog steeds slechts 14% bijtelling
Lees ook:Toyota’s Auris, 14% bijtelling en standaard automaat….
Lees ook:Toyota Auris favoriete zuinige auto…
Lees ook:Toyota start Britse productie Auris Touring Sport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.