Marktplaats ruilt nu ook in

Audi A 2 faceliftMarktplaats breidt haar dienstverlening aan professionele autoverkopers verder uit met de nieuwe Marktplaats Auto-inruilservice. Dé autosite van Nederland geeft aangesloten autobedrijven de mogelijkheid om op een zeer eenvoudige manier, hun auto’s naar keuze in te kopen.

Dat inruilen effectiever kan, wijst een vraagronde van Marktplaats onder ruim 70 autobedrijven en dealers uit heel Nederland uit. De helft van de ondervraagde autobedrijven geeft aan dat een direct bij hen aangeboden inruilauto ‘nooit’ of ‘soms’ interessant voor hen is. Wanneer consumenten hun auto aanbieden via de auto-inruilservice, wordt de auto verkocht aan het autobedrijf dat specifiek opzoek is naar deze auto. De druk die autobedrijven ervaren om een auto in te nemen die eigenlijk niet interessant voor hen is, maar wél voor de verkoop van een nieuwe auto zorgt, wordt hiermee weggenomen. De inruildienst van Marktplaats kan autobedrijven op deze manier meer marge opleveren.

OpelTigraTwinTop2De Auto-inruilservice op Marktplaats is tot stand gekomen in samenwerking met Buitenhuis Automotive. ‘Als toonaangevend partner voor automotive data en e-business is Buitenhuis bij uitstek de partij om mee samen te werken bij het aantrekken van autobedrijven’, aldus een woordvoerder van Marktplaats. De auto-inruilservice werkt eenvoudig voor de aangesloten autobedrijven. Marktplaats Auto’s geeft autodealers hiermee toegang tot het grootste C2C autonetwerk in Nederland met een zeer uitgebreid aanbod van occasions. Bovendien wordt elke inruilauto door een onafhankelijke inspecteur van VAB gecontroleerd.

Citroen c2Hoe de Marktplaats Auto-inruilservice werkt

· De autodealer ontvangt foto’s met de achtergrondgegevens van de aangeboden auto;

· Bij interesse in de auto krijgt het autobedrijf maximaal 3 werkdagen de tijd om een bod uit te brengen;

· Het hoogste bod wordt vrijblijvend voorgelegd aan de particuliere autoverkoper die 5 werkdagen de tijd heeft om hierop in te gaan.

· Wanneer de verkoper besluit over te gaan tot de verkoop, brengt hij of zij de auto naar een aangesloten Care Autoschade vestiging in de buurt, waar de auto wordt gecontroleerd door een onafhankelijke inspecteur van VAB Fleet Services.

· Daarna wordt de auto bij het autobedrijf of dealer afgeleverd.

Slimme actie van Marktplaats, want dat inruilprobleem blijft een obstakel voor iedereen die via internet een andere auto wil aanschaffen of verkopen.

Lees ook:Bovag nomineert Autobedrijf Willekes voor titel
Lees ook:Autosociaal brengt garage en klant bij elkaar…
Lees ook:Marktplaats laat dealers anders adverteren…
Lees ook:Marktplaats biedt dealers 24-uur bereikbaarheid
Lees ook:Marktplaats Auto’s is website van het jaar…

2 reacties op “Marktplaats ruilt nu ook in

  1. A. Bos

    Dus als ik het goed begrijp ruil je je auto dus niet perce in bij het bedrijf waar je je nieuwe auto hebt gekocht? Slimme move van Marktplaats, hiermee creeren ze extra meerwaarde ten opzichte van hun concurrenten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Het inruilprobleem is in ons land een barriere om verkopen via internet echt door te laten breken. Vaak kom je er als aanbieder met een klant niet uit omdat die blijft vasthouden aan een hoge prijs voor het in te ruilen object en ook nog eens voordeel wil zien bij de aankoop nieuw (of gebruikt). Door die twee transacties van elkaar te scheiden kom je wellicht tot een versoepeling van de handelingen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.