Ideale fietsenvervoerder; uw Opel!

Opel-Adam-FlexFix-278253-mediumMet de volledig geïntegreerde FlexFix-fietsendrager neemt u als Opelrijder moeiteloos de eigen fiets mee op vakantie. Gezinnen en actieve vakantiegangers kunnen tot vier fietsen meenemen: met FlexFix is dat eenvoudig, veilig en compact. Opel verkoopt het gepatenteerde systeem op bijna al haar modellen, van de Astra en de Corsa, tot en met de Meriva en de Zafira Tourer. De nieuwste leden van de FlexFix-club zijn de compacte Mokka SUV en de lifestyle stadsauto ADAM.

Opel biedt als enige autoproducent dit gebruiksvriendelijke transportsysteem aan. Het zit volledig ingebouwd in de achterkant van de auto en is dus altijd paraat. De fietsendrager kan moeiteloos uit de achterbumper getrokken worden en verdwijnt er ook weer volledig in wanneer hij niet in gebruik is. Hij is altijd en overal gebruiksklaar, bijvoorbeeld als men de kinderen en hun fietsen voor een plotse regenbui wil behoeden. Nog een groot voordeel van de tweede generatie FlexFix-dragers is dat ze volledig kantelbaar zijn, zelfs als ze vol fietsen staan. De achterklep kan dus altijd gemakkelijk open en de bagageruimte blijft bereikbaar, ook met vier fietsen op de drager.

De tweede generatie van het Opel FlexFix-draagsysteem voor de veelzijdige compacte Astra Sports Tourer en de compacte Zafira Tourer MPV kan tot vier fietsen dragen, terwijl de compacte Mokka SUV er drie kan vervoeren. Het verbeterde FlexFix-systeem van Opel heeft meer laadcapaciteit: de eerste twee fietsen mogen nu elk tot 30 kilo wegen (voorheen was dat 20 kilo), wat ook erg praktisch is voor de meeste e-bikes. Zelfs de chique stadsauto ADAM kan een fiets van 30 kg dragen en met een bijkomende adapter ook een tweede fiets voor de passagier.

Opel-Astra-FlexFix-262366-mediumEen belangrijk pluspunt van het Opel FlexFix-systeem is de uitstekende ergonomie. Je hoeft namelijk geen relatief zware fietsen op je dakdragers te zetten of zo.

Uit onderzoek is gebleken dat ook het brandstofverbruik 20 procent lager ligt wanneer fietsen aan de achterzijde van de auto gemonteerd zijn in plaats van op het dak. Het geïntegreerde Opel FlexFix-systeem levert dus ook vanuit milieuoogpunt voordelen.

De FlexFix-fietsendrager kost 795 euro op alle Opel-modellen. Het verlengstuk voor een derde en vierde fiets is bij het nieuwe systeem verkrijgbaar vanaf 264 euro. Het geïntegreerde FlexFix-systeem kost vaak minder dan andere fietsendragers waar men

Lees ook:Flexibele fietsendragers bij Opel
Lees ook:Slimme fietsendragers bij Opel…
Lees ook:Opel levert Zafira nu ook met gastank…
Lees ook:Opel wint marketingprijs….
Lees ook:Opel levert 200pk in familie-auto pur sang, de Zafira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.