Jaguar Land Rover gaat testen in Dubai

LandRover in de woestijnMet de opening van een nieuw testcentrum in Dubai breidt Jaguar Land Rover haar activiteiten in het Midden-Oosten uit. Het nieuwe testcentrum stelt Jaguar Land Rover in staat om onder extreme omstandigheden auto’s te testen, en deze verder te ontwikkelen.

Gedurende de zomermaanden kunnen de temperaturen in de woestijn rond het in Dubai gelegen Al Barsha oplopen tot wel 50 oC. Daarmee vormt het ruim 1.000 m2 grote testcentrum voor Jaguar Land Rover de ideale omgeving voor een groot aantal tests op het gebied van betrouwbaarheid en afstellingen. Ook kunnen hier rijtests bij extreme hitte en luchtvochtigheid worden uitgevoerd. In het nieuwe testcentrum, dat in de plaats komt van een kleinere locatie in Dubai, kan het engineering team onder meer aandrijflijnen, chassis en koel- en ventilatiesystemen testen, alsmede de off-road prestaties van het unieke Terrain Response®-systeem van Land Rover.

Jaguar in testdriveJaguar Land Rover beschikt over een wereldwijd netwerk van vijf testcentra: op de Nürburgring in Duitsland; in het Zweedse Arjeplog; Phoenix en International Falls in de Verenigde Staten en nu ook Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook:Jaguar-Land Rover leert rijden op ijs…
Lees ook:De hoge kwaliteit van Jaguar en Land Rover
Lees ook:Jaguar en Land Rover in Den Haag naar Romijn
Lees ook:Jaguar en LandRover draaiden een goed 2016…
Lees ook:Goede cijfers Jaguar/Land Rover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.