Peugeot 308 – oud nummer – nieuw gezicht

Peugeot 308 Zijaanzicht 13 mei 2013De stilisten en ingenieurs van Peugeot hebben een gewaagde berline gecreëerd, modern en met een geraffineerd ontwerp.
De Nieuwe Peugeot 308 staat op het nieuwe modulaire EMP2-platform en heeft compacte maten en een laag gewicht (140 kg minder dan zijn voorganger). Met naar eigen zeggen perfecte rijeigenschappen en een lage CO2-uitstoot stelt deze auto nieuwe normen in dit segment (een uitvoering met minder dan 85 g/km dat betekent dus ook in 2014 nog steeds 14% bijtelling!).
Peugeot 308 interieur 13 mei 2013Ook het interieur met zijn pure lijnen en innovatieve bestuurdersplaats (de Peugeot i-cockpit) belooft een unieke rijsensatie. Het hoge kwaliteitsniveau was een belangrijk onderdeel van het bestek en deze nieuwe Peugeot behoort dan ook tot de beste in zijn klasse en bevestigt daarmee de ambities van het merk in het streven om het hele gamma op een hoger plan te brengen.

De Nieuwe Peugeot 308 heeft alles in zich om in het C-segment te scoren. Met compacte buitenmaten (lengte: 4,25 m en hoogte: 1,46 m) een ruim interieur en volop bagageruimte (470 liter onder de hoedenplank). Maar deze auto gaat flink wat verder en biedt een sterk en onderscheidend alternatief om nieuwe klanten te kunnen veroveren.

Peugeot 308 Voorzijde 13 mei 2013Het nieuwe model oogt sportief en heeft compacte vormen, een evenwichtige vlakverdeling, een lager gewicht en een hoogwaardige afwerking. Dat blijkt ook uit de aandacht die aan elk detail is besteed. De Nieuwe Peugeot 308 heeft een duidelijk eigen gezicht. Met strakke Full-LED koplampen die rechtstreeks uit een juwelierszaak lijken te komen, heeft de auto de katachtige blik die zo kenmerkend is voor het merk. Deze verlichting is standaard op de luxe uitvoeringen en is uniek in dit segment.

Ook aan de achterzijde is direct te zien dat het om een Peugeot gaat, De achterlichten zijn voorzien van de “Griffes”, de klauwen die door de 3 stroken LED’s rood oplichten. Hiermee wordt het technologische en sportieve karakter van de auto benadrukt.
Geen twijfel mogelijk, de Nieuwe Peugeot 308 heeft het DNA van Peugeot.

Peugeot 308 linker zijde 13 mei 2013jpgRijden in de Nieuwe Peugeot 308 moet een een unieke ervaring zijn die nog eens wordt versterkt door het kleine, sportieve stuur. Het nieuwe platform waarop hij is gebouwd was goed voor 116 nieuwe patenten en zorgt volgens Peugeot voor dynamische kwaliteiten op het allerhoogste niveau. Het levert ook een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het comfort door de vele systemen die het rijden vergemakkelijken en het zorgt dat de auto aanzienlijk lichter is (140 kg dan zijn voorganger). Zo stelt de Nieuwe Peugeot 308 nieuwe normen in dit segment op het gebied van uitlaatgassen met een uitvoering die minder dan 85 g/km CO² uitstoot. Dankzij deze lage waarde zal de nieuwe Peugeot 308 in 2014 in aanmerking komen voor 14% bijtelling voor de zakelijke rijder.
De Nieuwe Peugeot 308 zal geproduceerd worden in de fabriek in Sochaux. De motoren worden aangeleverd door de fabrieken in Trémery en Douvrin.

De nieuwe Peugeot 308 zal op 10 september 2013 op de IAA van Frankfurt zijn debuut maken, de Nederlandse introductie vindt plaats vanaf 17 oktober 2013. We hopen tegen die tijd ook eens zelf kennis te hebben kunnen maken met de nieuwe Peugeot. Daar zal de Nederlandse importeur vast wel voor willen zorgen.

Lees ook:Peugeot brengt tweede 208 met 14% bijtelling
Lees ook:Fiscaal voordeel bij Peugeot…
Lees ook:Weer een schonere Peugeot, de 3008 Hybrid4
Lees ook:Nog lagere CO2 uitstoot bij Peugeot 508 Hybrid
Lees ook:Peugeot frist de 508 op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.