Hybride Cadillac

Bedenk nu eens dat smart een auto gaat bouwen die een meter of zes lang is en voorin een heel dikke V8 heeft staan die 7 liter groot is. Past dat bij het imago van dat merk denk je? Nee toch?! Hetzelfde gevoel bekruipt me als ik lees dat Cadillac, het duurste merk uit de stal van General Motors ineens milieuvriendelijke wagens als de splinternieuwe ELR gaat produceren. De vlot ogende 2 plus 2 zitter baseert zich technisch op de Chevrolet Volt en Opel Ampera en is dus in feite een hybride, waarbij je in theorie een kilometer of vijftig kunt rijden op het pakket accu’s dat wordt meegeleverd, maar met de 1,4 liter grote benzinemotor als back-up net geen 500 km ver komt. Een auto voor in de stad dus, een tegenhanger voor een compact model van andere merken. Qua uitmonstering wordt die ELR wel iets anders gepositioneerd dan die goedkopere modellen van de zustermerken. Leer, chroom, hout, carbon maken een totaal andere ambiance. Dat doen ook een infotainmentsysteem met tienkanaals Bose radio en alle veiligheidsvoorzieningen die je maar bij een Cadillac kunt bedenken.
Van buiten is de auto onmiskenbaar Cadillac. Een scherpe wigvorm, de hoekige grille en schermen, de opmerkelijke achterlichten. Dit is geen katje zonder nagels, die is een elektrisch voertuig met ‘bite’. Hoe je de wagen ook bekijkt, impotent oogt hij niet en dat past bij de toch niet misselijke 207PK die het hybridesysteem te bieden heeft. Volgens de fabrikant zijn evt. leeg gereden accu’s binnen ruim vier uur weer opgeladen en als dat waar is zou dat de helft schelen t.o.v. meer conventionele EV’s. Cadillac maakt van dit nieuwe model iets anders dan de gemiddelde elektrische auto. Het is een wagen om mee en in gezien te worden.
Nog even wachten en dan staat er wellicht een cabrioversie van. Passend bij het merk, het imago en de geschiedenis. Want het blijft wennen……een elektrische Cadillac! Of de auto ook naar Europa zal komen is nu nog niet zeker, maar gezien de normale gang der dingen zal er wel een grijze importeur zijn die er een paar deze kant op haalt… (Foto’s GM/AMuS)

Lees ook:Kleine (..) Cadillac op komst
Lees ook:Dat imago toch; Cadillac!
Lees ook:Cadillac moet dealers helpen voorraden afbouwen..
Lees ook:Cadillac One voor Obama
Lees ook:Cadillac moet wereldspeler worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.