Dat imago toch; Cadillac!

Als een merk een geweldig imago had opgebouwd als fabrikant van grote, luxe, soms zelfs snelle, maar vooral aansprekende Amerikaanse auto’s, dan toch wel Cadillac. Ook al een submerk van General Motors, maar wel een dat de andere merken aanvoerde op het gebied van aanbieden wat technisch mogelijk was in een verpakking die nu nog steeds tot de verbeelding spreekt. Al ver voor de Tweede Wereldoorlog maakte men auto’s die de groten der aarde wisten te bewegen tot aankoop. Van president tot gangster reed graag in die enorme bakbeesten van auto’s die opvielen door hun stille loop en comfortabele rij-eigenschappen. Of ze nu dicht waren of open, Cadillacs waren auto’s om tegen op te kijken, te meer omdat ze voor de gemiddelde burger volstrekt onbetaalbaar waren en het brandstofverbruik vaak schrikbarend.
Na de oorlog had men nog een aantal erg fraaie modellen in de aanbieding die nog steeds tot de iconen van het tijdperk behoren. Daarna ging het allemaal minder vlot en moest ook Cadillac genoegen nemen met een sterk afnemende vraag. Daarbij werd het merk gedwongen de meest bizarre auto’s in haar showrooms te zetten. Een Opel als Cadillac is nu niet meteen een aanbeveling om zo’n auto te kopen. Zeker niet voor de verwende auto-liefhebber aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Daarbij ging de kwaliteit van wat men bood zienderogen achteruit. Dieptepunt was toch wel de BLR-reeks, die zich baseerde op een Opel Vectra die in Zweden werd gebouwd bij Saab en als Cadillac verkocht. Niks mis met de auto hoor, maar geen Cadillac. Daar kan je zelfs met de fraaiste SUV’s het tijd niet meer keren. Cadillac trok zich officieel tijdens de crisis van 2008 terug uit Europa. Een enkele Cadillac vindt nog haar weg naar onze streken maar het merk is in feite verdwenen. Jammer maar helaas. Als klassiekers nog wel erg duur en interessant. Imagocijfer: 7.0

Lees ook:Kleine (..) Cadillac op komst
Lees ook:Dat imago toch; Opel
Lees ook:Cadillac moet wereldspeler worden…
Lees ook:Cadillac brengt Escala Concept….
Lees ook:Cadillac komt weer met compacte middenklasser…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.